10 remedii naturale menționate chiar în Cartea Sfântă a creștinismului

Oamenii au folosit plante cu mii de ani în urmă datorită beneficiilor lor culinare și medicinale. Cartea Sfântă a creștinismului sau Biblia prezintă o serie întreagă de plante medicinale, precum și utilizările lor tradiționale. Iată, în continuare, câteva sfaturi despre cum te pot ajuta aceste plante și astăzi.

1. Aloe – planta specializată pe problemele pielii
Nu este de mirare că aloe vera se găsește în casele tuturor. Această plantă a fost folosită timp de milenii pentru vindecarea unei varietăți de afecțiuni, mai ales pentru răni, arsuri, iritații ale pielii și cazurile de constipație. În biblie, Aloe Vera este menționată ca a fi utilizată, pentru îmbălsămare, dar și ca parfum. Astăzi este folosită în multe moduri, inclusiv pentru arsurile solare, vindecarea vânătăilor și erupțiilor cutanate, hidratarea pielii, prevenirea formării cicatricelor și a vergeturilor, creșterea părului și multe altele.

2. Anasonul – condimentul parfumat cu acțiuni complexe
Toate părțile plantei de anason au fost folosite încă din timpurile biblice. Semințele, frunzele și tulpina au efecte antibacteriene, calmante, antioxidante și imunostimulatoare. Astăzi, anasonul poate fi folosit pentru a ajuta digestia și ca agent antiflatulență, ca ajutor pentru tuse și răceală sau ca sprijin împotriva insomniei. De obicei, sunt folosite semințele în ceai.

3. Ierburile amare – plante împotriva infecțiilor

În această categorie intră toate plantele cu gust amărui. În biblie este menționat faptul că aceste plante erau preparate și consumate asemeni mâncărurilor. În această categorie intră : cicoarea sau lăptucile. Aceste plante sunt folositoare în tratarea infecțiilor, afecțiunilor articulațiilor și elimină pietrele de la rinichi.

4. Scorțișoara – aromă inconfundabilă cu efect antioxidant
Considerată mai prețioasă decât aurul, scorțișoara are beneficii terapeutice uimitoare. Coaja este principala sursă pentru uleiul de scorțișoară, acesta fiind folosit în mod tradițional pentru ungeri și ca parfum. Astăzi, scorțișoara poate fi folosită ca tratament pentru indigestie, îmbunătățirea funcției cerebrale, reglarea nivelului de zahăr din sânge și multe altele.

5. Chimenul – sămânța micuță cu puteri miraculoase
Israeliții antici culegeau semințele de chimen (Nigella Sativa), le uscau și le foloseau datorită aromei lor. În cartea profetului Isaia, Capitolul 28 scrie: „Plecaţi-vă urechea şi ascultaţi glasul meu! Fiţi cu luare aminte şi ascultaţi cuvântul meu! Cel ce ară pentru sămănătură, ară oare necontenit? Necontenit îşi brăzdează şi îşi grăpează el pământul? Oare după ce a netezit faţa pământului, nu aruncă el măzăriche şi samănă chimen? Nu… şi roata carului nu trece peste chimen; ci măzărichea se bate cu băţul, şi chimenul cu nuiaua. Grâul se bate, dar nu se bate necontenit; împingi peste el roata carului şi caii, dar nu-l sfărâmi”. Astăzi, chimenul e de folos în digestie, boli cardiovasculare, tulburări urinare și febră.

6. Muștarul ajută digestia și aduce fericirea
Una dintre cele mai cunoscute pilde ale lui Iisus Hristos este cea despre grăuntele de muștar (Matei cap. 13). Acest lucru este explicabil, deoarece muștarul este frecvent întâlnit în Palestina. Astăzi, muștarul are efecte terapeutice pentru gâtul inflamat, are capacitatea de a induce relaxarea musculară și acționează ca un balsam pentru părul deteriorat.

7. Isopul – planta care curăță organismul
Isopul este o plantă cu miros dulce, ce face parte din familia mentei. Acesta era folosit în multe ritualuri și ceremonii israelite, arderea isopului simbolizând în mod obișnuit transformarea lăuntrică. Planta este menționată în Psalmul 50 al lui David: „Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți…”. Isopul poate fi folosit în tratarea anemiei, dar are și efecte antiinflamatoare, antispastice, antiseptice și antiastmatice.

8. Menta tratează boli fizice și mentale
Menta a fost folosită de mii de ani ca plantă culinară, dar și medicinală. Menta poate fi de folos în durerile de stomac, poate îmbunătăți digestia și poate ajuta în probleme precum febră, sughiț, dureri de urechi sau sinusuri. Poate ameliora migrenele, poate reduce senzația de greață, poate preveni reacțiile alergice și poate sprijini fortificarea sistemului nervos și favorizarea relaxării profunde.

9. Tămâia – dar împărătesc cu puteri vindecătoare
Cunoscută pentru proprietățile sale, tămâia era folosită mereu în cadrul ceremoniilor religioase iudaice. Astăzi, este recunoscută ca analgezic, antidepresiv și sedativ, pe lângă alte efecte vindecătoare puternice. De asemenea, tămâia este un ingredient principal în infuziile de reducere a stresului. Poate ajuta la reducerea tumorilor intracraniene și poate sprijini eliminarea pietrelor de la rinichi.

10. Smirna – remediul de aur pentru sistemul imunitar
În timpurile biblice, smirna era utilizată drept condiment sau ca ingredient pentru untdelemnul cu care se realizau ungerile la Cortul Sfânt. În lumea romană, această rășină de arbore era considerată un remediu natural pentru aproape orice problemă umană. Astăzi, smirna este folosită ca agent de curățare în problemele cavității bucale și pentru întărirea sistemului imunitar, fiind de folos și în caz de bronșită, oboseală cronică sau probleme cu digestia.

sursa: ziaruldesanatate.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.