10 adevăruri despre căsătorie pe care trebuie să le ştii. Înainte de toate, există un adevăr suprem: toate căsniciile se schimbă

foto: Blanc-Mesnil

Oricât de frumos sau de complicat poate fi un mariaj, acesta are regulile lui nescrise. Iată 10 adevăruri despre căsătorie pe care trebuie să le ştii.

Înainte de toate, există un adevăr suprem: toate căsniciile se schimbă şi cu cât durează mai mult, cu atât sunt supuse mai multor transformări. De aici trebuie pornită discuţia despre adevărurile nespuse care guvernează orice relaţie.

Unele dintre schimbările prin care trece un cuplu pot produce teamă sau durere, dar dacă le priveşti în mod obiectiv, devine clar că acestea sunt nişte etape noi ale dragostei, se arată într-un articol publicat de Bright Side.

10. Dragostea este foarte fragilă

Toate relaţiile se bazează pe încredere, iar de multe ori aceasta pare foarte solidă. Dar tocmai această percepţie este periculoasă, pentru că încrederea între soţi se poate spulbera foarte uşor.

9. Uneori vă veţi plictisi

Doar în visele noastre cuplurile stau mereu împreună şi fac totul fără să se plictisească. În viaţa reală, o carte sau o întâlnire cu prietenii pot fi mai interesante decât o seară petrecută cu partenerul. Asta nu înseamnă că apare o ruptură între voi, ci doar că fiecare are nevoie câteodată să stea puţin deoparte, iar apoi regăsirea va fi interesantă şi vă veţi simţi din nou minunat împreună.

8. Nu veţi fi mereu de aceeaşi parte a baricadei

Acesta este un adevăr dureros, dar e vital să-l înţelegi şi să-l accepţi. Oricât de uniţi aţi fi, în viaţă apar situaţii în care aveţi opinii diferite. Chiar dacă obişnuiţi să luaţi deciziile de comun acord, mai devreme sau mai târziu, veţi ajunge pe poziţii diferite. Este foarte important să nu vă enervaţi şi fiecare să încerce să se pună şi în pielea celuilalt pentru a găsi o cale de ieşire în situaţiile complicate.

7. Căsnicia şi copiii nu sunt o decizie, ci o provocare

Mulţi cred în mod greşit că o căsnicie le va întări relaţia şi că venirea pe lume a copiilor va micşora distanţa dintre soţi. Ei bine, aceste convingeri nu se confirmă întotdeauna. Atât căsnicia, cât şi statutul de părinte sunt de fapt nişte teste care te vor ajuta să afli cum să fii un partener şi un părinte bun. E ca mersul pe bicicletă – la început cu ezitări şi chiar cu nişte căzături, apoi cu încredere şi cu satisfacţia reuşitei.

6. Nu veţi fi atraşi pe veci unul de celălalt

O relaţie este foarte pasională doar la început. Însă oricât de puternic ar fi focul iubirii, iubirea se domoleşte în timp. Uneori, asta poate fi o problemă. Cel mai important lucru este să nu cazi pradă disperării şi să nu te gândeşti că poate n-aţi fost meniţi să fiţi împreună pentru totdeauna. Stă în puterea voastră să treceţi peste orice impas.

5. Uneori o să vă simţiţi singuri

Deşi pare că orice relaţie şi mai ales căsnicia sunt opusul singurătăţii, lucrurile nu sunt atât de simple – îţi găseşti sufletul-pereche şi gata, nu vei mai şti niciodată ce e singurătatea.
Uneori te vei simţi singur(ă) şi nimeni nu te va înţelege sau, mai rău, nu-i va păsa nimănui. Oricine trece prin aşa ceva, indiferent că este căsătorit sau nu.

4. Vei avea gânduri ciudate

Nu, nu e vorba de gândul că te înşală sau de teama că te va părăsi cândva. „Oare e mai bine să divorţăm?”. „Aş fi mai fericit(ă) cu altcineva?” – astfel de gânduri îţi pot da târcoale când lucrurile nu merg grozav, dar se pot insinua şi în cele mai fericite cupluri.

Oamenii se gândesc la asemenea lucruri noaptea sau când sunt singuri, însă ele sunt la fel de utile precum întrebarea: „Cum ar fi fost dacă m-aş fi născut în Franţa?”. Urmarea e logică: realizezi că îţi pierzi vremea cu o prostie şi îţi vezi de viaţa ta.

3. Uneori veţi pierde legătura

De multe ori simţi că destinul tău e strâns legat de omul de lângă tine, dar sunt momente când această legătură dispare. E normal. Cel mai probabil, eşti doar obosit(ă).

2. Vă veţi răni unul pe celălalt

Viaţa în doi nu înseamnă doar momente frumoase, fericire, zâmbete şi bucurie. Dar adevărul e că nimeni nu te poate răni mai mult decât persoana pe care o iubeşti şi este normal să fie aşa, pentru că pui cel mai mare preţ pe cuvintele sale. În toiul unei dispute, partenerul tău te poate lovi unde te doare mai tare, însă cel mai important este să vă rezolvaţi problemele până nu-i prea târziu.

1. Dragostea nu rezistă singură

Dragostea este o acţiune, nu doar un sentiment. Trebuie să munceşti pentru căsnicia ta, să lupţi, să o aperi şi să o cultivi. Şi trebuie să faceţi amândoi asta. Nimeni nu poate menţine viu de unul singur focul iubirii.

Sursa: eva.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.