15 lucruri interesante despre corpul uman

Jim Rohn, antreprenor american şi speaker motivaţional, afirma că trebuie să avem grijă de corpul nostru deoarece este singurul loc pe care îl avem si în care putem trăi (“Take care of your body. It’s the only place you have to live“). Poate dacă am ştii mai multe despre acesta, am învăţa să îl apreciem şi să îl îngrijim mai… conştiincios.

Organismul nostru este sofisticat şi uimitor prin felul în care este alcătuit şi funcţionează. Iată 15 lucruri interesante despre corpul uman pe care, deşi îţi este greu să le crezi, sunt adevărate:

 1. Dacă structura ADN a unei persoane ar fi aliniată, aceasta s-ar întinde pe o distanţă de la Pământ la Pluto şi înapoi.
 2. O persoană adultă foloseşte 200 de muşchi pentru a face doar un singur pas.
 3. Scheletul uman se reînnoieşte complet la fiecare 10 ani.
 4. Organismul nostru detectează gustul în 0,015 secunde, mai repede decât atunci când clipim.
 5. Creierul uman poate citi până la 1000 de cuvinte pe minut. În perioade de suprasolicitare intelectuală, cel mai indicat este să apelăm la un tonic cerebral pentru creşterea capacităţii de concentrare şi memorare.
 6. Inima bate de 35 de milioane de ori pe an.
 1. Creierul conţine 86 de miliarde de celule nervoase unite între ele prin 100 trilioane de conexiuni, mai mult decât numărul de stele existente în Calea Lactee.
 2. Pe parcursul vieţii producem în medie aproximativ 25.000 de litri de salivă, o cantitate suficientă pentru a umple 2 piscine.
 3. O persoană consumă în medie 35 de tone de alimente în timpul vieţii. Având în vedere această cantitate impresionantă, nu este de mirare că sistemul nostru digestiv are nevoie din când în când de un mic ajutor, un supliment pentru digestie care previne sau tratează probleme de această natură.
 4. Atunci când suntem îndrăgostiţi, creierul eliberează acelaşi cocktail de hormoni şi neurotransmiţători pe care îl eliberează şi amfetaminele.
 5. Muşchii noştri sunt de fapt mult mai puternici decât par. Puterea umană este limitată pentru a proteja tendoanele şi muşchii de autovătămare. Această limitare poate fi îndepărtată în timpul adrenalinei, atunci când unii oameni pot ridica bolovani sau chiar şi maşini.
 1. Corpul produce 25 de milioane de celule noi în fiecare secundă. La fiecare 13 secunde, produce mai multe celule decât sunt oameni în Statele Unite ale Americii.
 2. Din punct de vedere fizic, o femeie are capacitatea de a naşte 35 de copii de-a lungul vieţii. Problemele de infertilitate şi cele legate de viaţa sexuală în general pot fi tratate cu suplimente naturale pentru fertilitate şi virilitate.
 3. În susţinerea greutăţii, oasele umane sunt la fel de rezistente precum granitul.
 1. Folosim 43 de muşchi atunci când ne încruntăm, şi doar 17 pentru a zâmbi, aşadar, alege să zâmbeşti; este mult mai simplu! 🙂

Suntem uimitori şi ar trebui să fim conştienţi de asta. Organismul nostru este maşinăria perfectă, iar noi suntem cei mai potriviţi mecanici; funcţionarea lui depinde întru-totul de noi înşine.

Sursa:vegis.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.