9 motive mai puţin cunoscute pentru a consuma mai multă apă

foto: gezonderleven.com

1. Pierderea în greutate.

Apa este unul dintre cele mai bune mijloace pentru a pierde din greutate, în primul rând pentru că înlocuiește băuturile bogate in calorii, cum ar fi băuturile carbogazoase, sucurile și alcoolul, cu un lichid, care nu are nici o calorie. În plus, apa suprimă foarte bine pofta de mâncare, deoarece de multe ori, când ne gândim, că ne foame, de fapt, vrem doar să bem. Apa nu conține grăsimi, calorii, carbohidrați, zaharuri. Pentru a pierde în greutate, consumați mai multe lichide.

2. Sănătatea inimii.

Consumul suficient de apă poate reduce riscul atacului de cord. Un studiu recent publicat în American Journal of Epidemiology, a arătat că la persoanele care consumă mai mult de cinci pahare de apă pe zi, probabilitatea de a muri de la un atac de cord în timpul perioadei de cercetare a fost cu 41% mai mică decât la cei care au băut mai puțin de două pahare.

3. Vivacitate.

Chiar și o deshidratare ușoară – nu mai mult de 1-2% din greutatea corpului – vă privează de voiciune și vă face obosit. Dacă simțiți setea, înseamnă că organismul este deja deshidratat. Acest lucru poate duce la oboseli cronice, slăbiciune musculară, amețeli și alte simptome.

4. Leac pentru dureri de cap.

Un alt simptom de deshidratare sunt durerile de cap. De fapt, de multe ori atunci când avem durere de cap înseamnă că nu bem suficientă apă. Desigur, există o mulțime de alte motive pentru dureri de cap, dar deshidratarea este una dintre cele mai comune.

5. Piele sănătoasă.

Consumul de apă poate curăța pielea, și oamenii care beau multă apă pur și simplu strălucesc de sănătate. Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, însă doar o săptămână de consum corect de apă va afecta foarte semnificativ pielea.

6. Probleme digestive.

Pentru a digera alimentele în mod corespunzător, sistemul nostru digestiv are nevoie de o cantitate suficientă de lichid. De multe ori apa ajută la rezolvarea problemelor cu aciditate la stomac, iar în combinație cu fibre ajută să facă față cu constipația (care este de obicei rezultatul deshidratării).

7. Detoxifiere.

Corpul nostru folosește apa pentru eliminarea toxinelor din organism.

8. Antrenamente eficiente.

Deshidratarea poate împiedica foarte mult exercițiile fizice, încetini ritmul și complica ridicarea greutăților. Antrenamentele necesită cantități suplimentare de apă, astfel asigurați-vă organismul cu o cantitate suficientă de lichid înainte, în timpul și după antrenament.

9. Riscul de cancer.

În ceea ce privește sistemul digestiv, s-a constatat că consumul sănătos de apă poate reduce apariția cancerului de colon cu 45%, iar cancerului vezicii urinare – cu 50%. În plus poate reduce riscul de cancer de sân.

Sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.