A dizolvat bicarbonat de sodiu în lapte fiert și a băut câteva zile. Care a fost rezultatul?

Cu siguranta ati auzit despre proprietatile bicarbonatului de sodiu, dar oricum, exista intotdeauna ceva ce nu cunoastem in utilizarea acestuia. Dizolvat in lapte fiert va poate aduce multe beneficii de sanatate.

Bicarbonatul de sodiu a fost inventat de chimistul francez Leblanc, la sfarsitul secolului al XVIII-lea. In primul rand, descoperirea a fost tinuta secret timp de mai multi ani, iar simpla descoperire a unei noi metode de obtinere a contribuit la raspandirea bicarbonatului, in special in afaceri de patiserie.

Bicarbonatul de sodiu dizolvat in lapte este una dintre cele mai bune moduri de a calma tusea. Medicii recomanda sa dizolvati 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (3 g)

in lapte fiert si sa beti pe timp de noapte.

Nimic nu trateaza mai bine o durere in gat, decat sa clatiti gura de 5-6 ori pe zi, cu o solutie de bicarbonat de sodiu (1 lingurita la o cana de apa calda).

Pentru conjunctivita ajuta, de asemenea, o solutie pentru spalarea ochilor cu bicarbonat de sodiu, in care inmuiati o carpa de bumbac moale. Doar amintiti-va ca un tampon de bumbac poate fi folosit o singura data.

Bicarbonatul de sodiu a fost mult timp utilizat in medicina ca un mijloc pentru aritmie. Aparitia brusca a frecventei cardiace poate fi controlata de bautura formata dintr-o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina apa.

Reguli de folosire a bicarbonatului de sodiu:

Femeile insarcinate si cele care alapteaza, copiii cu varste de pana la 5 ani, persoanele care sufera de hipertensiune sau care au un regim alimentar fara sare, trebuie sa foloseasca bicarbonatul doar extern.

Pastrati bicarbonatul intr-un recipient inchis, departe de umezeala si de accesul copiilor mici. Evitati sa-l folositi, indeosebi intern, mai mult de trei zile, iar daca simptomele persista sau se agraveaza, renuntati sa-l mai luati si consultati un medic.

ATENTIE!!!

  •  Consumul excesiv de bicarbonat de sodiu poate avea efecte negative severe. Pentru a-l include în dietă fără a te expune la alte riscuri, ține cont de următoarele indicații:

Doză generală

  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (3 g)
  • 1 pahar de apă (200 ml)

Este recomandat să îl consumi zilnic, dar în cantități mici, deoarece poate alcaliniza organismul în exces, ceea ce, la rândul său, este un lucru dăunător.

Articol relatat de portalul bewoman.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.