Această substanță este de patru ori mai nutritivă decât laptele de vacă și ar putea hrăni populațiile viitoare

foto: sciencealert.com

O echipa internationala de cercetatori a secventiat o proteina localizata in intestinele gandacilor. Aceasta substanta este de patru ori mai nutritiva decat laptele de vaca, cercetatorii considera ca ar putea hrani populatiile viitoare.

Desi majoritatea gandacilor nu produc lapte, Diploptera punctate este singurul gandac care naste pui vii, pe care ii hraneste cu un tip de lapte care contine cristale in proteine. Faptul ca o insecta produce lapte este facinant, dar mai fascinant este faptul ca un singut cristal este de trei ori mai hranitor decat laptele de bivolita.

O echipa de cercetatori de la Institute of Stem Cell Biology and Regenerative Medicine din India incearca sa reproduca in laborator cristalele din proteinele din lapte.

,,Cristalele sunt precum o mancare completa, au proteine, grasimi si zaharuri daca analizezi secventele din proteina, toate contin amino-acizi esentiali,” a declarat Sanchari Banerjee, membrul echipei.

Laptele nu este numai o sursa puternica de calorii si nutrienti, de asemenea acestia elibereaza nutrienti pe termen lung. In timp ce proteinele din lapte sunt digerate, cristalele elibereaza mai multe proteine pentru a continua procesul digestiv.

Este important faptul ca acest tip de sursa de proteine nu este indicat pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Dar pentru cei care se chinuie sa obtina cantitatea de calori necesara intr-o zi, acesta ar putea fi un mod simplu prin care le pot obtine.

sursa: Science Alert, ziarmm.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.