Adevărul despre cura cu zeamă de varză murată. Nu o consuma dacă suferi …

foto: Avantaje.ro

Zeama de varză murată este un adevărat medicament natural. Aceasta vindecă numeroase boli şi are un conţinut bogat de substanţe nutritive.

Varza murată, dar şi zeama de varză conţin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată şi zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor şi normalizează apetitul, varza şi zeama de varză murată se recomandă, crudă, şi în curele de slăbire.

De asemenea, zeama de varză murată reglează şi stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei în caz că te confrunţi cu aşa ceva, scrie ele.ro.

Deşi nu este prea plăcută la vedere şi nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeama de varză are efect detoxificat asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.

Totodată, datorită saururilor şi mineralelor pe care le conţine, zeamă de varza murată previne infecţiile respiratorii şi contribuie la vitaminizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar.

În compoziţia de la zeamă de varză se regăsesc o parte din vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în varza proaspătă, dar şi microelemente, săruri minerale, fermenţi şi enzime apărute datorită procesului de fermentaţie.

Ce contraindicații are zeama de varză acră?

Zeama de varză este foarte acidă și asta din cauza procesului de fermentație. Astfel, ea este contraindicată persoanelor care suferă de boli grave ale stomacului, printre care se numără gastrita sau ulcerul. Chiar dacă în anumite situații zeama de varză poate ajuta la tratarea acestor afecțiuni, în cele mai multe cazuri, ea nu face altceva decât să accentueze starea de rău și să intensifice arsurile.

În plus, nici persoanele care suferă de hipertensiune nu ar trebui să consume prea des zeama de varză acră. Aceasta conține o cantitate mare de sare, ceea ce îl face pe bolnav să consume mult mai multă apă. Cum consumul de apă duce la creșterea tensiunii arteriale, cei care suferă de hipertensiune nu se vor simți tocmai bine atunci când consumă zeama de varză, putând să se confrunte cu palpitații și dureri puternice în piept, iar în cazuri grave, poate să apară chiar și infarctul miocardic.

Nici cei care au probleme cu rinichii nu ar trebui să facă exces când vine vorba despre zeama de varză acră. Sarea din această băutură poate ajunge să se depună în zona rinichilor, împiedicând buna funcționare a acestora și agravarea problemelor de sănătate.

surse:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.