Adevărul despre viaţa lui Pablo Escobar. Detalii care nu se regăsesc în serialul ”Narcos”

Desigur, ca orice serial, Narcos nu respectă în totalitate adevărul istoric. Știţi voi, la fel cum nici Game of Thrones nu respectă în totalitate cărţile. Ei bine, scenariștii Netflix au sărit peste unele întâmplări din viaţa regelui drogurilor, Pablo Escobar, scrie omaga.ro.

Netflix a adus în ultimii ani, în lumina reflectoarelor și în televizorul, laptopul  sau telefonul nostru, lupta autorităţilor cu drogurile și viaţa brutală dintr-un cartel de narcotice. Pablo Escobar era cunoscut drept “Regele cocainei” și este direct responsabil de drogurile intrate în Spania, Puerto Rico, Mexic, Venezuela, Republica Dominicană și Statele Unite ale Americii.

 

Interviat de o revistă americană, fiul lui Pablo Escobar, Sebastian Marroquín, dezvăluie câteva dintre diferenţele între film și realitate.

Sebastian își amintește că, deși își duceau viaţa în locuri selecte și opulente, de cele mai multe ori, în momentele în care erau pe fugă sau se ascundeau, aceștia stăteau în locuri ceva mai modeste, tocmai pentru a nu atrage foarte mult atenţia. Acesta își mai aduce aminte și de faptul că, de cele mai multe ori, atunci când Pablo și familia lui erau nevoiţi să se ascundă, stăteau în locuri rău-famate și destul de periculoase.

 

În serial Pablo Escobar are, normal, foarte mulţi dușmani, dar probabil cel mai vizibili sunt cei din cartelul Cali. În Narcos, Pablo hotărăște să atace nunta fiicei lui Gilberto Rrodriquez, plantând o bombă. Sebastian notează și aici faptul că lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa. Acesta spune faptul că, în general, Pablo Escobar era de acord să nu atace familiile inamicilor săi.

Pablo Escobar nu a fost niciodată îndrăgostit de jurnalista Valeria Velez, care în serial este portretizată ca fiind “amanta” traficantului. Numele acestia real a fost Virginia Vallejo.

Confruntarea “Hotel Escobar” nu s-a întâmplat niciodată. În 1991, Escobar a făcut o înţelegere cu guvernul columbian în care se stabilea faptul că închisoare în care el va sta va avea un teren de fotbal, un jacuzzi și o cascadă. El putea chiar să își aleagă gardienii care îl supravegheau și să rămână doar cei care îi erau loiali. Acesta a continuat să își gestioneze afacerile din închisoare și să dicteze toate lucrurile pe care și le dorea. În serial este prezentată o luptă între poliţia columbiană și oamenii traficantului, ceea ce, conform lui Sebastian este total fals.

 

Pablo Escobar n-a fost înconjurat de oamenii săi spre finalul vieţii. Narcos prezintă lucrurile puţin romanţat. În serial Pablo este înconjurat de oamenii săi în timp ce fuge de autorităţi. Sebastian spune că Escobar a fost în marea majoritate a timpului singur.

Sebastian a mai spus faptul că Pablo nu i-a forţat niciodată să stea ascunși împreună cu el și că Tata n-a folosit o armă în viaţa ei.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.