Ai știut vreodată de riscurile la care te expui, consumând cantități mari de lapte?

Laptele a fost mult timp recomandat de medici si nutritionisti pentru cresterea aportului de calciu si proprietatea sa de a mentine oasele puternice.

Un nou studiu sugereaza ca laptele contribuie prea putin pentru intarirea oaselor si poate duce la dublarea riscului unui deces timpuriu.

Pentru realizarea studiului a fost desfasurata o cercetare la care au participat 61.000 de femei si 45.000 de barbati timp de 20 de ani in care persoanele au fost monitorizate in ceea ce priveste problemele pe care le-au avut la nivelul sistemului osos.

Astfel, in randul femeilor exista un risc ridicat in ceea ce priveste posibilitatea suferiri unei fracturi, iar la nivel general, cei care au consumat zilnic in jur de 600-700 de mililitri de lapte au fost de doua ori mai predispusi decesului timpuriu, fata de cei care au baut intr-o cantitate mai mica, noteaza adevarul.ro.

National Health Service din Marea Britanie a recomandat dintotdeauna laptele ca pe un aliment bun pentru combaterea osteoporozei si sustine in continuare ca jumatate de litru este o cantitate suficienta pentru doza de calciu recomanda zilnic.

„Rezultatele noastre ar putea pune sub semnul intrebarii validitatea recomandarilor de a consuma cantitati mari de lapte pentru a preveni fragilitatea oaselor”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Karl Michaelsson de la Universitatea Uppsala din Suedia, pentru „The Telegraph” punctand faptul ca laptele poate fi asociata riscului unei rate ridicate de deces.

Louis Levi de la Public Health England s-a declarat rezervat privind noul studiu, la fel ca si alte persoane din aceasta zona de cercetare.

sursa: lifestyle.bzi.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.