Alimentele care îți scurtează viața

Făina albă, carnea şi zahărul sunt cele mai nocive alimente care reduc longevitatea…

Există mai multe alimente pe care organismul le digeră foarte greu, deoarece conţin chimicale. Printre cele mai toxice se numără carnea, făina albă şi zahărul alb.

Consumul acestor alimente pot cauza numeroase probleme de sătătate, lucru demonstrat de mai multe studii efectuate în ultimii ani.

Potrivit profesorului Ovidiu Bojor, cantitatea zilnică necesară de proteine pentru un adult constituie 60-100 g. Însă, cele mai utilizate sunt proteinele de origine animală.

Deşi multă lume consideră carnea un aliment hrănitor, indispensabil, mai mulţi cercetători susţin că acesta nu are beneficii, ci poate dăuna sănătăţii.

„Studiul China”, una dintre cele mai controversate cărţi de nutriţie, demonstrează că excesul de proteine animele poate provoca boli cardiovasculare, metabolice, canceroase şi poate reduce durata de viaţă.

Experţii recomandă reducerea consumului de carne, deoarece ar conţine toxine şi microorganisme dăunătoare.

Cea mai bună sursă de proteine este considerată soia, care conţine de două ori mai multe proteine decât carnea.

Alt pericol pentru sănătate îl constituie consumul excesiv de glucide procesate. Din această categorie fac parte făina albă, zahărul rafinat şi produsele derivate.

Majoritatea produselor comercializate conţin monoglutamant de sodiu, utilizat în industria alimentară pentru a amplifica aroma mâncării, care afectează sănătatea. Este recomandat să înlocuim dulciurile sintetice cu fructe proaspete şi să folosim ca îndulcitor mierea de albine.

Din lista alimentelor nocive mai fac parte grăsimile animale şi hidrogenate. Consumul zilnic de ulei rafinat poate cauza boli cardiovasculare, gastrointestinale, hepato-biliare şi dermatologice.

Nutriţioniştii ne avertizează să renunţăm la alimentele artificale şi să optăm pentru o dietă bogată în fructe, legume, verdeţuri, seminţe, nuci şi cereale integrale.

În plus, potrivit academicianului Ovidiu Bojor, alimentele procesate provoacă stări de nervozitate şi nelinişte.

Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic și tratament corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

sursa: stiriklumea.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.