Am studiat ”caietul” bunicii și am selectat cele mai eficiente leacuri păstrate de ea, bune și în zilele noastre

foto: etsy.com

Înainte să fim invadați de medicamentele din farmacii, bunicile noastre foloseau remedii naturiste pentru a-şi îngriji pruncii. Iar uneori, leacurile făcute acasă funcţionează mai bine decât medicamentele. De aceea am selectat pentru voi reţete de casă, care funcţionează cu adevărat.

Ghimbirul reduce greaţa

Specialilştii de la Universitatea Exter, din Marea Britanie, susţin că ghimbirul este un excelent remediu împotriva greţurilor, mai ales a celor din primele luni de sarcină.

Pentru a consuma ghimbir proaspăt, dă rădăcina pe răzătoare şi presar-o peste mâncare ca pe un condiment. Mai poţi prepara o infuzie din două-trei felii subţiri de ghimbir.

Lămâia şi mierea de albine ameliorează durerile în gât

Este o metodă foarte cunoscută, care dă întotdeauna randament. Dacă eşti răcit uşor şi ai un început de durere în gât, amestecă sucul de la o jumătate de lămâie cu două linguri de miere de albine într-o cană cu apă caldă. Ambele ingrediente au proprietăţi antimicrobiene care, combinate cu apa caldă, îţi vor stimula sistemul imunitar.

Banda adezivă scoate negii

Mai multe studii au demonstrat că banda adezivă poate fi la fel de eficientă ca şi crioterapia. În plus, este o metodă mai ieftină şi mai puţin dureroasă de a scăpa de negi.

Decupează o bucăţică de bandă adezivă de mărimea negului şi acoperă-l cu ea timp de şase zile. Dacă banda cade între timp, pune alta. După cele şase zile, scoate banda, cufundă negul în apă caldă pentru zece minute, apoi freacă-l uşor cu o pilă fină. Repetă toate etapele, iar negul ar trebui să dispară în maxim două luni.

Magneziul reduce tulburările de somn

Dacă ţi-e greu să adormi seara sau ai insomnii, e posibil să te confrunţi cu o lipsă de magneziu. Un studiu publicat în Journal of Research demonstrează că suplimentele alimentare care conţin magneziu chiar sunt eficient şi ajută la reducerea insomniei, pentru că au proprietăţi anti-stres.

Consumă magneziul sub formă de capsule (o cură completă) sau alege alimentele bogate în magneziu (ciocolată, fructe uscate, sardine în ulei).

Redu febra cu un burete

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Family Medicine and Primary Care, dacă aplici pe frunte, gât şi în părţile mai fierbinţi ale corpului (subsori, vintre) , un burete sau o cârpă muiate în apă proaspătă, vei reuşi să reduci febra datorită apei care se evaporă.

Menta vindecă migrenele

Acest remediu este cunoscut din străbuni. Menta este o alternativă naturală a aspirinei sau ibuprofenului. De fapt, are proprietăţi analgezice și anestezice.

Pune două-patru picături de ulei esenţial de mentă pe tâmple şi ceafă şi masează circular, având grijă să nu dai prea aproape de ochi. Combinaţia dintre efectele pozitive ale masajului şi proprietăţile uleiului esenţial de mentă ar trebui să-ţi atenueze rapid durerea şi disconfortul.

Muşeţelul ameliorează anxietatea

Muşeţelul este una dintre cele mai vechi plante medicinale, nu are efecte secundare şi nu dă dependenţă. Numeroase studii au arătat că muşeţelul este mai ales un sedativ uşor, eficient în tratarea anxietăţii. Îl poţi consuma sub formă de infuzie, dar numai înainte de culcare.

Avocado tratează pielea uscată

Avocado este foarte bogat în acid folic şi are un conţinut ridicat de vitamine C, B6, A şi E. De aceea, este perfect pentru hrănirea pielii, ajutând-o  să-şi regăsească strălucirea şi luminozitatea. Fă o mască, amestecând pulpa de avocado cu o lingură de ulei de măsline. Când compoziţia este omogenă, aplic-o pe faţă timp de 20 de minute, apoi clăteşte-te cu apă călduţă.

Anasonul stelat vindecă tulburările digestive

Anasonul stelat este foarte eficient în cazuri de balonare, râgâieli, flatulenţă şi dureri. Fructul stimulează digestia şi calmează spasmele intestinale. Trebuie consumat uscat sub formă de infuzie: lasă la infuzat o linguriţă de anason stelat uscat într-o cană cu apă fiartă. Filtrează infuzia înainte de a o consuma.

Argila verde vindecă muşcăturile de insecte

Argila verde calmează rapid mâncărimile cauzate de muşcăturile de insecte. Varsă o jumătate de lingură de pudră de argilă într-un vas şi adaugă puţină apă. Amestecă pentru a obţine o pastă omogenă, apoi aplic-o peste pişcătură. Las-o 15 minute să acționeze, apoi clăteşte cu apă curată.

Bicarbonat de sodiu pentru infecţiile urinare

Dizolvă bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă şi bea-l. Simptomele infecţiei urinare se vor estompa rapid. Bicarbonatul de sodiu crează un mediu alcalin şi împiedică multiplicarea bacteriilor.

Măsline pentru răul de maşină

Fiind bogate în tanini, măslinele împiedică apariţia salivei în exces. Acest lucru previne instalarea răului de maşină.

Urzici pentru căderea părului

Fiind bogate în protene, calciu, fier, magneziu şi o mulţime de vitamine, urzicile ne ajută să avem un păr frumos şi sănătos. Părul nostru este alcătuit preponderent din proteine, ceea ce înseamnă că proteinele din urzici îl fortifică. Urzicile pot fi consumate sub formă de infuzie.

Ţelină pentru respiraţie urât mirositoare

Bunicii noştri nu mestecă gumă de mestecat, ci preferă să consume câteva beţişoare de ţelină după fiecare masă.

Lămâie pentru durerile de urechi

Dacă pui o picătură, două de zeamă de lămâie într-o ureche ori dacă întroduci în ureche un dop înmuiat în suc de lămâie, durerile de urechi vor dispărea peste noapte.

surse:

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.