Aura corpului uman. Cum arată aura unui om sănătos

Desi este definita în diverse moduri, aura reprezinta câmpul de energie care înconjoara orice forma de materie. Orice structura atomica are o aura, un câmp energetic ce o înconjoara.

Fiecare atom din orice substanta este alcatuit din electroni si protoni aflati în continua miscare. Acesti electroni si protoni reprezinta vibratii de energie electrica si magnetica. Atomii lumii vii sunt mai activi si mai vibranti decât cei ai materiei moarte. Drept urmare, câmpurile energetice din jurul copacilor, plantelor, animalelor si oamenilor sunt mai usor de perceput.

Aura umana este câmpul energetic ce înconjoara corpul fizic din toate directiile si este tridimensional. Aura unui om sanatos are forma eliptica, raspândita în jurul corpului în general, ajunge la aproximativ 2,5-3 metri.

Se spune ca aura anumitor învatati din vechime ar fi ajuns pâna la câtiva kilometri în jurul corpului – ceea ce, se crede, constituie unul dintre motivele pentru care acestia atrageau atât de multi adepti ce-i urmau de-a lungul peregrinarilor lor prin lume. Merita sa mentionam aici ca toti sfinții omenirii sunt zugraviti în mod obisnuit cu un halo în jurul capului – acea parte din aura pe care aproape oricine o poate vedea cu usurinta.

Chiar daca nu putem verifica dimensiunile si intensitatea aurei maestrilor spirituali din Antichitate, este absolut adevarat ca energia ta este mai vibranta, cu cât esti mai sanatos din punct de vedere fizic si spiritual, iar aura se extinde tot mai mult în jurul corpului tau fizic. Cu cât câmpul auriu este mai vitalizat, cu atât mai multa energie vei avea pentru a realiza ceea ce-ti doresti sau trebuie sa faci. Cu cât aura ta este mai puternica, cu atât mai putin esti afectat de influenta fortelor exterioare.

Câmpurile aurice slabe sunt cele în care influentele exterioare par sa predomine asupra eului – ceea ce înseamna ca devii mult mai usor de manipulat si ca obosesti foarte repede. O aura slaba naste gînduri pesimiste, probleme de sanatate, sentimente de neîmplinire si de inutilitate care ne afecteaza de multe ori viata de zi cu zi.

Orice câmp energetic este unic în felul sau. Nu exista doua identice întru totul, însa pot exista similitudini. Aurele pot contine câmpuri sonore, luminoase si electromagnetice, dar forta si intensitatea fiecarei componente variaza de la un individ la altul. Fiecare persoana îsi are propria sa frecventa, unica.

Atunci când frecventa aurei tale este apropiata de frecventa celorlalti, se creeaza o legatura naturala: „te întelegi” mai bine cu aceste persoane. Nu este ceva neobisnuit sa-i auzi pe altii spunând ca asemenea legaturi sunt semnul existentei unor conexiuni interumane, telepatice – ceea ce, în unele cazuri, poate fi adevarat, însa acest lucru reflecta mai curând o similitudine a câmpului auric, deci o similitudine în frecventa individuala la nivel fizic, emotional, mental si/sau spiritual.

Culorile, claritatea lor, marimea si forma aurei etc., toate sunt elemente care ofera informatii despre sanatatea si buna dispozitie a individului. Dupa cum vom vedea mai târziu, e usor sa vezi aura – mai greu este sa interpretezi ceea ce vezi.

In general, un câmp auriu slab te face mai vulnerabil în fata influentelor exterioare, care pot varia de la sensibilitate la boli pâna la dezechilibre emotionale sau mentale. Un bun exemplu este mediul din birourile mari. Când esti odihnit, larma din jur – tacanitul masinilor de scris sau zgomotele diverselor aparate – nu te deranjeaza ; le poti ignora mai usor. Pe masura ce trec orele, si energia ta scade, iar vibratiile aurei se diminueaza. în acelasi timp, devii mult mai sensibil la zgomotele din jur, care încep sa te afecteze: îti penetreaza câmpul aurie, creînd iritare si dezechilibru. Cu cât devii mai constient de acest lucru, cu atât mai usor poti lua masuri pentru a-ti mentine aura echilibrata si protejata.

Vizualizarea aurei este mai curând o stare fizica decât una metafizica. Oricine poate învata sa vada aura. Mai greu este sa interpretezi ceea ce vezi, iar asta implica mai mult aspectul intuitiv si cel metafizic. Exista doua moduri de a vedea aura: intuitiv si obiectiv. Nu se poate spune ca unul este mai bun decât celalalt, atât timp cât interpretezi corect ceea ce vezi. Ambele modalitati pot fi eficiente, desi perceperea fizica a aurei te ajuta sa tii în frâu latura „Toma necredinciosul” a constiintei tale. Prin metoda intuitiva, aura este vazuta mai curând cu ochiul mintii decât cu ochii fizici. Pentru asta trebuie sa înveti cum sa te relaxezi si sa vizualizezi o persoana în minte.

Dupa aceea întreaba-ti intuitia despre energia aurica a persoanei respective. Care este culoarea esentiala a acestei persoane? Ce alte culori mai exista si cum sunt ele distribuite? Ce indicatii dau aceste culori despre energia persoanei respective la nivel fizic, emotional, mental si spiritual ?
Cel mai adesea, aceste perceptii intuitive ale aurei sunt la fel de corecte si precise ca si cele fizice, daca sunt bine interpretate. Caci, dupa cum am spus, un mod de a percepe nu este mai bun sau mai eficient decât celalalt. Totusi, perceptia fizica îti ofera mai multe elemente „palpabile” despre câmpurile de energie subtila.
Perceptiile intuitive ale aurei sunt mai usor de preluat de la altcineva decât de la tine însuti.

E foarte usor sa te amagesti si sa-ti imaginezi ceea ce ai vrea sa vezi în aura ta, mai degraba decât ceea ce exista într-adevar. De aceea, este întotdeauna bine sa ai un fel de confirmare a intuitiei tale. Oricine poate învata la fel de bine sa-si vada aura în mod obiectiv. Este o capacitate naturala, proprie fiecaruia dintre noi. Majoritatea copiilor vad aure, dar nu sunt învatati sa le recunoasca. Nu de putine ori parintii comenteaza despre imaginatia colorata a unui copil atunci când acesta se refera la senzatii si impresii subtile, legate de câmpuri aurice.

De cele mai multe ori, copilul este educat de catre parinti si societate sa creada ca astfel de perceptii sunt imaginare si ireale. Drept urmare, copilul îsi pierde acea deschidere, iar capacitatea înnascuta de percepere se atrofiaza. Totusi, ea poate fi dezvoltata din nou, indiferent cât de mult a ramas în stare latenta. îti poti antrena ochii sa primeasca si sa interpreteze o cantitate mai mare din spectrul luminii.

sursa: developarea.wordpress.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.