”Aurul verde”, ceaiul matcha este eficient în tratarea multor afecţiuni, în procesul de slăbire sau pentru a întârzia îmbătrânirea

Ceaiul matcha cunoscut și sub denumirea de aurul verde, este cunoscut de cel puţin 2000 de ani fiind consumat frecvent de către călugării budhişti. Ceaiul matcha nu este așa cunoscut la nivel mondial, deoarece producția acestuia este limitată, el fiind cultivat doar în anumite zone ale Asiei.

Se consideră că acest ceai față de ceaiul verde, este de cel puţin zece ori mai bogat în antioxidanţi, conținând multe minerale și vitamine, ceea ce îl face un remediu universal în tratarea mai multor afecţiuni, în procesul de slăbire sau pentru a întârzia îmbătrânirea.

Ceaiul matcha se consumă sub formă de pulbere, obținută din frunza plantei, spre deosebire de ceaiul verde care se consumă sub formă de infuzie, fără a consuma frunza propriu-zisă.

Până în prezent se cunosc beneficiile ceaiului matcha în scăderea nivelului colesterolului rău, în tratarea bolilor de inimă ori cele ale sistemului digestiv, fiind eficient și în detoxifierea ficatului şi a sângelui, în slăbire, dar mai ales în prevenirea tuturor tipurilor de cancer.

În prezent, acest tip de ceai se poate cumpăra și din magazinele online de la noi din ţară. Totodată, poate fi găsit în unele raioane cu produse bio din hipermarket-uri și în unele magazine naturiste. Preţul ajunge la 60 lei pe 40 de grame, iar pentru o cană de ceai se folosesc, în medie, cam 2 grame de pulbere.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.