Banala frunză care bate medicina: se găsește la orice magazin și regenereză celulele…
Stiati ca frunzele de dafin sunt folosite inca din antichitate, nu doar pentru a aroma mancarea, ci si pentru sanatate? Afla proprietatile nebanuite ale frunzelor de dafin.
Frunzele de dafin au calitati extraordinare pentru sanatate: sunt antibacteriene si antivirale. De aceea, sunt excelente impotriva plagilor, aftelor si problemelor dentare. Se recomanda si in cazul problemelor de digestie.
Pentru ce sunt benefice frunzele de dafin
1. Reduc problemele stomacale, daca mesteci 3-4 frunze de dafin sau consumi 2 cani de infuzie de dafin pe zi.
2. Normalizeaza glicemia. Daca ai nivelul prea mare de glicemie, fierbe 10 frunze de dafin in 500 ml de apa timp de 15 minute si consuma lichidul.
3. Pentru raguseala, foloseste gargara cu ceai de dafin.
4. Infectiile gingivale sunt combatute tot cu o fiertura de frunze de dafin cu care clatesti gura dimineata si seara.
5. Scapa de purici la animale cu uleiul din frunze de dafin, care distruge parazitii.
6. Regenereaza celulele tenului. Cateva picaturi de ulei de dafin in cada vor da un aspect frumos pielii. Nu puneti multe picaturi de ulei, caci este iritant.
Dafinul de foloseste din antichitate, datorita beneficiilor aduse sanatatii. Hipocrate in considera un remediu holera si malarie si il folosea pentru diminuarea durerilor din timpul nasterii. Calitatile lui gastronomice au fost aflate tarziu, in 1652 de catre bucatarul Mariei de Medici, care lauda condimentul.
De ce e bine sa iti pui FRUNZE DE DAFIN pe frunte
Sunt indispensabile in muraturi si preparatele traditionale precum iahnia de fasole sau tocanita de mazare. Frunzele de dafin sunt o adevarata comoara pentru sanatatea noastra.
De pilda, daca iti pui pe frunte frunze de dafin incalzite, vei inlatura durerile de cap si vei reduce febra. Dafinul actioneaza ca un medicament pentru mai multe afectiuni precum brosnita, laringita sau migrenele severe.
Frunzele de dafin sunt des recomandate sub forma mai multor retete pentru combaterea racelii. Pune o coaja de portocala si patru frunze de dafin intr-un litru de apa si lasa-le la macerat timp de patru ore. Filtreaza apoi apa si bea continutul pe stomacul gol.
Daca ragusesti, aceasta planta miraculoasa iti vine in ajutor: Pune 10 frunze de dafin in 250 ml apa clocotita si lasa la infuzat timp de 15 minute. Fa gargara si bea apoi ceai caldut.
Poti adauga dafin si in ceaiul de musetele cu lamaie. Bea ceaiul daca simti iritatie in gat, ai dureri de cap si febra sau transpiri abundent dupa care iti este din nou foarte frig.
Dafinul poate fi folosit si in uz extern. Pentru varice, trebuie sa iti tii picioarele in apa calda cu 10-15 frunze. Acestea ajuta si la reglarea circulatiei sanguine. Daca iti simti membrele amortite ori degetele acestora, tine-le in apa calduta cu dafin.
Iata pentru ce afectiuni mai poate fi consumat dafinul:
– boli cardiovasculare;
– probleme de digestie (accelereaza digestia si este util in balonari);
– pierderi de memorie;
– afectiuni urinare;
– ulcer gastric;
– prevenirea bolii Parkinson si ameliorarea Alzheimerului;
– diferite tipuri de cancer
Denumita si pirexie, febra reprezinta o crestere acumulata a temperaturii interne peste valoarea normala a organismului (37 grade). Febra este semnul ca ceva nu se petrece in mod normal in corp. Febra poate fi provocata de mediul in care muncim, bacterii, efortul fizic indelungat si slaba alimentatie.
Cu toate ca o privim de multe ori negativ, febra, in limitele sale normale, ajuta organismul sa distruga acei microbi care produc infectii (multi dintre virusii gripali pot fi incetiniti in accelerarea lor de temperatura interna ridicata).