Bei cafea? Este un obicei care te poate scăpa de o boală extrem de gravă

Consumul regulat de cafea este benefic pentru sănătate, un studiu realizat recent arătând, potrivit evz.ro, că produsul poate proteja de o formă foarte gravă de cancer: cel de piele.

Potrivit studiului, realizat de cercetători de la mai multe universităţi din SUA, printre care Yale şi Washington, patru ceşti de cafea pe zi scad cu 20% şansele de a face melanom malign.

500 000 de pensionari care nu aveau cancer au participat la acest studiu şi, timp de 10 ani, ei au fost monitorizaţi şi au declarat câtă cafea au consumat, dar şi alte obiceiuri care puteau influenţa apariţia cancerului: consumul de alcool, fumatul, obezitatea.

În timpul studiului au fost înregistrate 2 904 cazuri de melanom malign şi 1 874 de cazuri de melanom in situ, care este considerat prima etapă de apariţie a cancerului. Comparând stilul de viaţă al subiecţilor, cercetătorii au observat că persoanele care consumau patru ceşti de cafea pe zi aveau un risc cu 20% mai mic de melanom malign.

O explicaţie pentru acest efect benefic poate fi că un consum regulat de cafea protejează celulele de distrugerea ADN-ului şi ajută la eliminarea substanţelor cancerigene.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.