Calea spre tămăduirea sufletească și trupească: iertați-vă pe voi înșivă și pe toți cei care v-au cauzat durere

foto: poimin.gr

Deschizând rana de pe corpul emoțional, trebuie să spălați toată infecția, toată otrava. Cum puteți face acest lucru? Un mare Învățător, Mântuitorul Hristos ne-a propus, acum două milenii, o soluție: să iertăm. Nimic în afară de iertare nu este în stare să ne purifice rănile de otrava emoțională.

Iertarea este necesară pentru tămăduirea noastră sufletească. Noi iertăm, pentru că manifestăm compasiune față de noi înșine. Iertarea este o manifestare de dragoste față de noi înșine.

Trebuie să-i iertăm pe toți cei care ne-au cauzat durere, chiar dacă ne pare că fapta săvârşită de aceste persoane nu poate fi iertată. Iertați-i nu pentru că merită iertare, ci pentru că nu doriți să mai suferiți și să tolerați această durere de fiecare dată când vă amintiți cum au procedat. Și nu contează cum ați fost lezat – iertați-i pentru că nu vreți dă suferiți în continuare.

Nu este vorba că trebuie să învățăm a ierta – noi avem o capacitate înnăscută de a face acest lucru. Dar ce se întâmplă? Suntem învățați contrariul și noi permanent exersăm în a nu ierta. Desigur, cu timpul, pur și simplu ne dezvățăm să iertăm.

Găsiți în interiorul vostru copilul, ce se agită în isterie. Iertați-vă pentru mândrie, trufie și lăsați-i! Uitați de sentimentul propriei importanțe și pur și simplu cereți iertare de la toți ceilalți și veți vedea ce schimbări miraculoase vor apărea în viața voastră.

Inițial, întocmiți o listă cu persoanele, de la care, în opinia voastră, trebuie să cereți iertare, apoi prezentați scuze în fața fiecăruia dintre ele. Dacă nu aveți timp să vă vedeți cu cineva sau posibilitate de a suna, prezentați scuzele în gând. Apoi faceți o listă cu cei care v-au făcut rău – cei pe care trebuie să-i iertați. Începeți cu părinții, frații și surorile, copiii și soțul, prietenii, iubiții, pisica și câinele, guvernul.

Iertați-i pe toți, conștientizați: ce nu ar face ei, nu aveți nicio legătură.

sursa: ruslekar.info

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.