Cancerul COMBĂTUT cu ajutorul unei plante… ornamentale!

buxus-040811-02s

Ceaiul din frunze de Buxus sempervirens, plantă cunoscută sub denumirea populară de cimişir sau gard viu, opreşte dezvoltarea şi multiplicarea celulelor canceroase.

După cum ne-a spus dl prof.univ.dr. Constantin Milică, doctor în fiziologie vegetală, specialist în fitoterapie, coordonator al Centrului Aroma din cadrul Universităţii Agronomice Iaşi, ceaiul de Buxus are o puternică acţiune antitumorală, inhibînd diviziunea haotică şi dezvoltarea celulelor canceroase: “Această plantă ornamentală, pe care o întîlnim la tot pasul, utilizată pentru garduri vii, are efecte deosebite în terapia bolnavilor de cancer.

Se utilizează doar vîrfurile de crenguţe, cu frunze tinere, de un verde crud, care apar primăvara.

Acestea se usucă în timp, la temperatura camerei, fără a fi apropiate de vreo sursă de căldură.

Ceaiul se prepară sub formă de decoct, din 1 linguriţă cu vîrf de frunze uscate la o cană de 250 ml apă.

Se fierbe 2 minute şi se infuzează, acoperit, încă 5 minute. Dacă bolnavul nu suportă să bea acest ceai ca atare, atunci îl poate îndulci cu miere de albine, în nici un caz cu zahăr sau alţi înlocuitori artificiali ai zahărului. Se beau cîte 2 ceaiuri pe zi, iar o ameliorare a bolii poate fi înregistrată după 1-2 luni de tratament.

Desigur că totul depinde şi de stadiul bolii dar şi de vitalitatea bolnavului şi capacitatea genetică a organismului de a lupta cu boala. Cercetările au dovedit că Buxus sempervirens conţine un alcaloid – Buxenina G2 – cu o puternică acţiune inhibitoare în dezvoltarea şi diviziunea celulelor canceroase”.

sursa: evenimentul.ro

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. floarea luca926 spune:

    De ce aratati en rama ceva iar cand o accesezi apare altceva !sx un leac babesc si dai like apare ocrema ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.