Cândva s-ar putea să-ți salveze viața: cumpărați un flacon și țineti-l într-un loc accessibil. De ce?

foto: Daily Express

Apa si aspirina

De retinut :

-Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.

-Doua pahare de apa baute imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.

-Un pahar de apa baut cu 30 de minute inainte de o masa ajuta digestia.

-Un pahar de apa baut inainte de a face baie, ajuta la scaderea tensiunii sanguine.

-Un pahar de apa baut inainte de culcare, ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.

Rolul unei aspirine.

Recomandarile urmatoare se inscriu in acea minoritate a informatiilor difuzate pe internet pe care e bine sa le luam in considerare si mai cu seama, sa le respectam.
Daca aveti o criza cardiace, medicul care acorda ingrijirea de urgenta va poate intreba daca ati luat aspirina dupa ce ati simtit durerea toracica. Puteti fi in situatia de a-i raspunde ca nu aveati aspirina acasa. Atunci, veti primi urmatorul sfat: in orice casa, in special daca cel putin unul dintre membrii familiei este in varsta de peste 60 de ani, trebuie sa existe macar un flacon cu aspirina. Bineinteles ca pastilele trebuie sa fie la indemana, ca sa poata fi luate, fara intarziere, de indata ce survine durerea in piept. Concentratia enzimelor specifice indica faptul ca v-ati fi putut pierde viata daca nu ati fi ajuns la timp la spital.

Consecinta: daca nu aveti aspirina acasa, cumparati un flacon si tineti-l intr-un loc accessibil. Dumnezeu stie daca o asemenea masura poate face diferenta intre viata si moarte.

Atentie ! Exista si alte simptome de atac de cord, insotite de durere in bratul stang. Trebuie sa aveti in vedere si instalarea unei dureri intense in maxilarul inferior, aparitia varsaturilor si a transpiratiilor abundente, care nu mai sunt doar niste simptome banale.

Detaliu: In timpul unei crize cardiace, e posibil ca la inceput, sa nu simtiti acea durere in piept; 60% dintre oamenii care au avut o criza de inima in timpul somnului nu s-au mai trezit niciodata. Cu toate acestea, o durere in piept va poate trezi dintr-un somn profund. Intr-un asemenea caz, luati imediat in gura doua aspirine, lasati-le cateva clipe sa se umecteze pe limba si inghititi-le apoi cu putina apa. Apelati fara intarziere serviciul 112, spuneti „criza cardiaca” si informati ca ati luat doua aspirine. Asezati-va pe un scaun sau un fotoliu si asteptati sa soseasca ajutorul solicitat.

sursa: muncaprotejata.wordpress.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.