Căpuşele sunt atrase de o anumită grupă sanguină. Care sunt oamenii risc mai ridicat să ia boala Lyme

Căpuşele sunt atrase de o anumită grupă sanguină, spune un nou studiu făcut în Cehia. De aceea, oamenii cu acest tip de sânge au un risc mai ridicat să ia inclusiv boala Lyme, scrie realitatea.net.

Cercetătorii Universităţii Masaryk din Cehia au făcut mai multe teste în laborator. Au pus mai multe mostre de sânge din toate grupele într-un vas steril şi, timp de două minute, au monitorizat reacţiile căpuşelor. În proporţie de 36 la sută, acestea au preferat grupa de sânge A.

Grupa B este mai puţin apetisantă pentru ele şi doar 15 procente au înclinat spre ea.

Specialiştii vor acum să facă alte studii care să le explice de ce căpuşele preferă în special această grupă şi cum putem evita să intrăm în contact cu ele.

Estimările spun că aproximativ 17 la sută dintre căpuşe sunt infectate cu bacteria Borrelia, care poate provoca boala Lyme, o afecţiune care ne poate pune viaţa în pericol. Grupa sangvină A este cea mai frecventă la noi în ţară.

Căpuşele sunt paraziţi purtători de bacterii, care se hrănesc cu sânge şi sunt răspândiţi în special în zonele cu vegetaţie bogată, scrie Agerpres, citat de mesaj.md.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.