Ce a fost ținut ascuns până acum despre consumul cărnii de porc!

Ce a fost tinut ascuns pana acum despre consumul carnii de porc!

Auzim peste tot ca produsele din carne de porc nu sunt sanatoase, iar unele religii ale lumii interzic chiar consumul acestei carni, dar oare de ce?

Ei bine, in principal pentru ca nu este considerata o carne „curata”, iar cercetatorii si medicii confirma acest lucru.

Porcii sunt animale gunoiere, care in anumite cazuri adopta chiar comportamente necrofage. Sunt animale domestice deloc mofturoase, care nu se dau inapoi de la niciun fel de alimentatie, considerand apetisante pana si fecalele si urina…

Din acest motiv, carnea de porc contine numeroase toxine care sunt transferate la om prin consum.

Impactul asupra organismului uman este indiscutabil unul negativ.

Potrivit unui studiu desfasurat asupra unui numar de 200 de porci a indicat existenta unui microorganism periculos, Yersinia enterocolitica, la aprox. 70% din porcii testati. Acest microorganism provoaca febra, varsaturi, diaree si crampe, plus nenumarate boli, iar expertii alimentari avertizeaza ca si mai periculoasa decat carnea macra este carnea tocata de provenienta porcina.

In carnea de porc s-au depistat si alte toxine, printre care si ractopamina, un medicament interzis din cauza consecintelor grave pe care le are asupra sanatatii. Aceasta toxina poate provoca febra, mialgii, edeme, pierderea poftei de mancare, greata, oboseala, respectiv contaminarea tesuturilor.

Procesul de prelucrare la caldura a carnii de porc elimina o parte din parazitii si bacteriile periculoase continute, cu conditia ca temperatura de gatire sa fie de 71 de grade Celsius pentru carnea tocata, respectiv de 62 de grade Celsius pentru carnea macra de porc.

Carnea de porc abunda de regula in paraziti, dintre care cei mai periculosi sunt cei din specia Trichinella spiralis (parazitii trichinelozei).

Ca sa fie treaba completa, medicatia antimicrobiana si antibiotica pe care porcii de ferma o primesc zi de zi incurajeaza de fapt cresterea si dezvoltarea acestor paraziti. Iata de ce este mai bine sa renunti complet la carnea de porc si sa o inlocuiesti cu alegeri mai sanatoase, cum sunt carnea de peste, de pui sau de vita, ori inlocuitori de carne precum soia si ciupercile.

Articol relatat de portalul secretele.com

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. ALEXANDRU spune:

    TOTUL E MANIPULARE ALIMENTARA. CARNEA DE PORC ESTE CEA MAI USOR DIGERABILA. O CONFIRMA MEDICII NUTRITIONISTI CARE NU AU INTERESE CU ANUMITE UNDUSTRII DE RAHAT. UITATIVA LA ARDELENI CUM CONSUMA SUNCA SI SUNT FOARTE SANATOSI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.