Ce beneficii aduce clătirea gurii cu ulei pentru sănătatea orală

foto: Pulse.ng

Există o teorie conform căreia uleiul te va ajuta să elimini toxinele și impuritățile din gură. Sănătatea orală poate fi influențată de folosirea uleiului, la fel cum sănătatea pielii poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestui ingredient.

Ce influență are uleiul în ceea ce privește sănătatea orală

Uleiul poate ajuta la reducerea toxinelor și a plăcii orale fără a provoca vătămări ale gingiilor sau dinților. Uleiul curăță murdăria din cavitatea orală, lăsând în urmă o gură curată și antiseptică. Acest lucru ajută la prevenirea afecțiunilor bucale și a altor probleme orale. Cele mai populare uleiuri folosite în acest scop sunt uleiul de cocos, susan și floarea-soarelui. Această practică reprezintă un tip de medicină ayurvedică, însă în spatele acestei tradiții există și susținerea specialiștilor. Celulele din corpul nostru sunt acoperite cu o membrană grasă, iar de această membrană se lipește cu ușurință uleiul.

Beneficii ale uleiului pentru sănătatea orală

Există mai multe avantaje în ceea ce privește clătirea gurii cu ulei. Iată câteva dintre acestea!

1. Îmbunătățește igiena orală

Beneficiul cel mai evident al uleiului în ceea ce privește acest aspect este reprezentat de îmbunătățirea igienei orale prin îndepărtarea toxinelor și reducerea riscului apariției gingivitei.

2. Albește dinții

Un beneficiu surprinzător al acestei practici este faptul că te ajută să îți albești dinții. Acest lucru se datorează faptului că uleiul este un antibiotic natural cu proprietăți antivirale.

3. Îndepărtează toxinele

Clătirea gurii cu ulei elimină toxinele din organism prin gură, deoarece acesta poate scoate toxinele din dinți, gingii și salivă. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamațiilor de la nivelul cavității bucale.

4. Stimulează nivelul de energie

Dacă sistemul tău imunitar este nevoit să lucreze în plus pentru a elimina toxinele din gură, nivelul tău de energie ți se va părea scăzut. Din fericire, clătirea gurii cu ulei te ajută să reduci munca pe care trebuie să o facă organismul.

5. Reduce riscul apariției durerilor de cap

Dacă gura ta este încărcată cu toxine, organismul tău va fi supus unui stres toxic, iar acest lucru crește riscul apariției durerilor de cap și migrenelor.

Dacă te întrebi care este cel mai bun moment al zilei în care poți să-ți clătești gura cu ulei, pentru a beneficia de avantajele enumerate mai sus, specialiștii sunt de părere că ar trebui să faci acest proces dimineața, înainte de micul dejun, pe stomacul gol. În schimb, nu ar trebui să înghiți uleiul, după ce îți clătești gura cu acesta, deoarece are un conținut bogat de toxine și bacterii, iar scopul acestei practici este să scapi de aceste probleme.

Sursa: ziarulnational.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.