Ce reprezintă semiluna de la baza unghiilor? Dacă dispare de la degetul mare, e cazul să vă îngrijorați

foto: Official Dress

Cu toţii le avem, dar nu ştim ce înseamnă. Semiluna de la baza unghiilor nu reprezintă doar un semn estetic, ci are rolul de a ne informa asupra stării de sănătate.

Lunula este acea pată albă în forma unei semilune, situată la baza unghiei. Din cauza înaintării în vârstă sau a unui stil de viaţă bazat pe excese alimentare, lunulele se reduc treptat până la dispariţie, începând cu degetul mic.

Atunci când lunulele dispar de la degetul mare înseamnă că circulaţia sângelui se află într-un stadiu critic. O unghie exagerat de scurtă, vânătă, fără lunule, semnalează prezenţa unei boli de inimă. Cu cât unghia este mai scurtă, cu atât boala este mai avansată.

Dimensiunea mare a semilunei de la baza unghiei este legată de tahicardie. Absenţa semilunei de la baza unghiei este semn al nevrozei inimii, al insuficienţei cardiace şi al tulburărilor în circulaţia sangvină.

Lunula de culoare albăstruie vorbeşte despre tulburări în funcţionarea ficatului. Când are culoarea roşie este semn al insuficienţei cardiace.

Sursa: loxodonta.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.