Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic 100 grame de sfeclă roşie

Dacă nu obișnuiești să consumi sfecla roșie, atunci trebuie să știi că acest aliment aduce numeroase beneficii organismului. Află ce se întâmplă dacă mănânci 100 de grame de sfeclă roșie pe zi, scrie realitatea.net.

Ține sub control tensiunea arterială. Dacă vei consuma des sfecla roșie, atunci arterele se vor lărgi, iar pulsul se va micșora. În urma studiilor, specialiștii au ajuns la concluzia că sfecla asigură sănătatea sistemului circulator.

Reduce colesterolul rău din sânge. În sfeclă se găsesc fibre solubile, flavonoizi și betacianină. Betacianina este un element care îi oferă sfeclei roșii culoarea și mirosul caracteristic. Diminuează nivelul colesterolului rău și nu îi permite să se depună pe artere. Este un aliment recomandat femeilor însărcinate deoarece conține acid folic. Acesta protejează bebelușii de anumite probleme grave. Este un aliment care le ajută pe viitoarele mămici să aibă energie.

Sfecla combate osteoporoza. În sfeclă există siliciu, care ajută organismul să asimileze calciul. Cel din urmă asigură sănătatea oaselor și a dinților. De aceea se poate consuma chiar și suc de sfeclă roșie. Astfel, osteoporoza va fi prevenită și se asigură sănătatea oaselor, scrie bzi.ro.

sursa: noi.md

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.