Cea mai rezistentă grupă de sânge în faţa COVID-19, determinată de studii

foto: immunology.org

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus a ajuns la aproape 1,8 milioane, iar cel al deceselor, la peste 110.000, potrivit worldometers.info.

Din cauza extinderii extrem de rapide a infecţiei pe suprafaţa planetei şi a ratei crescute de mortalitate, oamenii de ştiinţă caută încontinuu soluţii care să pună capăt acestei pandemii care ne-a dat tuturor viaţa peste cap.

Recent, o echipă de savanţi chinezi a realizat un studiu care relevă date cel puţin interesante.

Potrivit acestei cercetări, publicată în şi realizată pe 2.200 de pacienţi infectaţi din trei spitale din Wuhan şi Shenzen, persoanele care au grupa de sânge de tip A(II) sunt mult mai predispuse la infecţia cu SARS-CoV-2, în comparaţie cu cele care au grupa de sânge de tip O(I), care par să fie mai ferite de acest flagel.

De asemenea, analizele au indicat că majoritatea pacienţilor cu coronavirus din Wuhan (38%) au grupa sangvină A(II), 26,4% au grupa B(III), 25,8% au tipul O(I), iar 10% au grupa AB(IV).

Deşi concluziile par alarmante pentru cei care au grupa de sânge A(II), medicii atrag atenţia că nu aceasta este intenţia lor şi nu există momentan o legătură de cauzalitate privind grupa de sânge şi riscul de infecţie.

Cu toate acestea, ei atrag atenţia că studiul ar trebui să aducă un plus de responsabilitate atât în rândul persoanelor cu această grupă de sânge, dar şi al celorlalte categorii în ceea ce priveşte respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă şi de distanţare socială.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.