Cea mai scumpă carne de pe planetă. Cât costă și cum se obține

Francezul Alexandre Polmard oferă cea mai scumpă carne de pe planetă. Tânărul agricultor şi crescător de animale este la a şasea genereaţie care lucrează în acelaşi domeniu din 1846. Afacerile familiei s-au remarcat în deceniul 1990, când bunicul şi tatăl Polmard au introdus un tratament al cărnii numit “hibernare”.

Prepararea implică suflarea de aer rece la o viteză de 120 de kilometri pe oră asupra cărnii într-un mediu cu o temperatură de -43°C. astfel, carnea se poate menţine oricât timp fără a-şi pierde nicio calitate. Un muşchi de vită din producţia anului 2000 poate să coste 3.000 de euro.

Rasa de vită crescută de familia Polmard din sătucul Saint Mihiel, regiunea Mosa de Lorena (nord-estul Franţei), se cheamă Blonde D’aquitaine. Vacile cresc numai în aer liber, în păduri şi zone verzi. Există refugii la care pot opta când plouă sau când ninge. Realmente au o viaţă de cinci stele. Polmard susţine că vorbeşte toată ziua cu animalele şi se asigură să nu aibă nici cel mai mic stres. Stresul provoacă o creştere a nivelelor de glicogen şi de acid lactic, ceea ce înseamnă o pierdere a frăgezimii şi a savorii.

sursa: minunimisteresecreteleterrei.blogspot.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.