Cel mai puternic purificator al sângelui, alimentul care are cea mai mare forță în lupta cu tumorile

Tot ceea ce are nevoie organismul găsim în sfecla roșie. Consumată în oțet, proaspătă sau coaptă, este un superaliment nutritiv cu multe beneficii pentru sănătate. Vitaminele A, C, complexul B, sulful, sodiul, calciul, fierul, iodul, potasiul și antioxidanții din sfecla roșie ajută la tratarea mai multor afecțiuni.

„Sfecla roșie este un complex de vitamine și minerale cum rar mai găsim și, în plus, vindecă tumori, afecțiuni ale ficatului, afecțiuni cardiovasculare, digestive, întărește imunitatea și este un puternic antiinflamator, detoxifiant și energizant. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie”, explică medicul Cătălin Luca.

Sfecla roșie este unul dintre alimentele cele mai complexe, demonstrându-se științific că luptă împotriva cancerului și a altor afecțiuni.

Sfecla roșie se poate consuma sub diverse forme, fie o putem stoarce și bea sucul, fie o consumăm crudă sub formă de salată sau fiartă, fie în supă sau în piureuri, fie la cuptor. O mulțime de preparate culinare pot căpăta culoare, savoare și un plus de vitamine prin simpla adăugare a sfeclei roșii.

Sucul de sfeclă roșie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este și un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum și în ameliorarea efectelor chimioterapiei și radioterapiei, spun specialiștii.

„Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creșterea cantității se face treptat, iar dacă apar senzații de vărsături, greață sau amețeli, se va reduce cantitatea, astfel încât să poată fi acceptată de către organism. Sucul de sfeclă roșie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon și stomac, ușurând digestia”, precizează medicul.

Iată câteva dintre beneficiile sfeclei:

Diabetul: Este unul dintre alimentele care stabilizează glicemia pacienților cu diabet de tip I și II. Are efecte diuretice și previne complicațiile cardiovasculare ale diabetului.

Hepatita cronică: Sucul de sfeclă roșie protejează celulele hepatice, ajută la regenerarea acestora și le stimulează să funcționeze normal. Sfecla roșie previne evoluția hepatitelor cronice spre ciroză sau spre cancerul hepatic.

Cancerul: Sfecla roșie conține enzime și substanțe cu proprietăți antitumorale, ceea ce înseamnă că sucul și salata sunt cele mai bune pentru tratarea și prevenirea tumorilor canceroase. Consumată în mod regulat, previne și tratează leucemia, cancerul pulmonar, de colon, cel rectal și cel gastric datorită faptului că aceasta este bogată în substanțe antioxidante.

Gastrita hiperacidă poate fi prevenită, iar durerile pot fi calmate prin ingerarea unui suc preparat din 100 ml suc de sfeclă roșie combinat cu 100 ml de suc cartof crud și 500 ml suc de morcov.

Hipertensiunea arterială poate fi și ea tratată cu ajutorul sfeclei: o jumătate de pahar de sfeclă roșie pe zi scade tensiunea arterială cu până la 20 la sută din valoarea sa inițială.

Leucemia: Pentru tratarea acestei boli grave, se recomandă o cură de sfeclă roșie, adică 450 ml de suc de sfeclă, țelină și morcov, zilnic, pe o perioadă de 60 de zile, urmată de 15 zile de pauză, după care poate fi reluată. Această terapie poate fi urmată și în paralel cu un tratament medicamentos sau naturist.

Anemia: Sfecla roșie conține fier, magneziu și vitamina B6, putând combate anemia, stimulând procesul de formare a globulelor roșii. Se recomandă o cură timp de o lună de zile, câte 150 grame de sfeclă roșie crudă, o dată la două-trei zile. Nu vă speriați de anumite semne ce precedă consumul de sfeclă roșie. La 15 % dintre persoane urina capătă o culoare roșie, însă nu arată vreo afecțiune. Consumul excesiv de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporară a corzilor vocale sau stări de greață.

Sursa: unica.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.