Cele mai populare metode de purificare a apei la domiciliu

foto: Pinterest

Toată lumea știe că consumul apei potabile de la robinet de multe ori nu este dorit, și uneori chiar şi periculos. Dacă fierbem apa, aceasta totuna poate afecta sănătatea umană. A cumpăra apa este destul de scump și nu întotdeauna eficient. Cum să procedăm? Să purificăm apa de sine stătător ! Pentru a face acest lucru există diferite practici. Mai jos vă propunem cele mai populare dintre ele.

Sedimentarea particulelor grele

Apa de la robinet este de obicei clorurată. Acest lucru se face în scopul ca clorul să ucidă bacterii . Dar în timpul fierberii clorul formează diferiţi compuși nocivi. În plus, clorul poate se menţine, iar apoi se acumulează în organismul uman, cauzând daune sănătăţii. Pentru a evita acest lucru, apa clorurată trebuie să fie limpezită, astfel veţi purifica apa şi veţi scăpa de impurități volatile și sedimente metalelor grele.

Cum ar trebui să limpezim apa ?

Se toarnă apa într-un vas și se lasă fără capac pentru 6-7 ore. În timpul primelor 3-4 ore din apă se evaporă impuritățile volatile, iar sedimentarea sărurilor formate de metale grele se produce în următoarele 2-3 ore. După acest timp, folosiţi stratul superior, turnându-l în alt recipient, iar restul pur și simplu se aruncă. Limpeziţi apa într-un vas de sticlă transparent, ci nu într-un vas din plastic.

Săturaţi apa cu siliciu

Siliciul este un activator puternic al apei și are proprietăți bactericide semnificative. Apa tratată cu siliciu are un gust mai bun, mult timp nu se strică și se păstrează. Siliciul puteți cumpăra la farmacii sau găsi la expoziții de pietre.

Cum să tratăm apa cu siliciu?

Purificarea apei cu siliciu: spălați siliciul și puneți-l într-un vas emailat sau recipient de sticlă cu apă, acoperind cu tifon pentru a preveni pătrunderea de praf. Lăsaţi vasul într-o încăpere la lumina zilei şi temperatura camerei, dar nu şi sub razele directe ale soarelui. Infuzaţi timp de mai multe zile. Vasul cu apa tratată cu siliciu trebuie să fie închis cu capacul, ca apa să-și păstreze proprietățile benefice pentru mai multe luni. Apa tratată cu siliciu nu se fierbe. Dacă veţi bea în mod regulat apa tratată cu siliciu, atunci veţi scăpa de mai multe maladii.

Congelarea apei

Congelarea apei este o modalitate foarte bună de a purifica apa de săruri formate de metale grele. După finisare, apa topită eliberează cantități substanțiale de energie, necesară pentru organismul uman.

Cum ar trebui să congelăm apa ?

Se toarnă apa într-un recipient și se pune în congelator pentru 7-8 ore. În partea de sus a containerului se formează o crustă de gheață care este tocmai compusă din impurități de metale grele (apa care conţine în compoziția sa molecule de apă grea îngheață mai devreme decât apa obişnuită). Îndepărtați crusta de gheață și restul de apă neînghețate se toarnă într-un alt recipient și pune înapoi în frigider peste noapte. Lichidul neînghețat este dăunător pentru oameni. Aruncaţi-l, iar gheaţa rămasă dezghețaţi și folosiţi apa obţinută pentru spălat și băut. Să ştiţi că este utilă doar gheaţa transparentă, gheaţa opacă indică o concentrație ridicată de substanțe toxice. Dezghețaţi numai gheața transparentă și consumaţi apa rezultată din topire – această apă este extrem de benefică pentru sănătatea pielii, ea activează considerabil aproape toate procesele de recuperare în corpul uman, are un efect benefic asupra metabolismului, ajută la eliminarea toxinelor.

Dezavantajul acestei metode de purificare a apei constă în faptul că, împreună cu așa-numitele sărurile „rele” se elimină și sărurile minerale necesare omului.

Purificarea apei cu carbonul activ

În performanța carbonului activ în procesul de tratare a apei nimeni nu se îndoiește, acesta este utilizat pe o scară largă în filtre pentru purificarea apei. Carbonul activ îmbunătățește aroma și gustul apei, înlătură diverse mirosuri de impurități, absoarbă o parte semnificativă a substanțelor nocive.

Cum ar trebui să purificăm apa cu carbonul activ?

Înfășurați pastile de carbon activ în vată sau tifon și așezați pachetul pe partea de jos a rezervorului umplut cu apă. Spre dimineaţă apa se va purifica.

Dezavantaj: în cazul în care vasul care conține apa cu carbonul activ va sta într-un loc cald,carbonul activ va deveni un habitat pentru diverse organisme microbiene.

Purificăm apa cu argint

Acțiunea bactericidă a argintului este cunoscută o lungă perioadă de timp. Ionii de argint purifică perfect apa. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneţi pe fundul vasului un obiect de argint. Cel mai potrivit este argintul de proba 999. Apa „de argint” stă mult timp, fără a pierde proprietăţile sale.

Dezavantaj: argintul este un metal la fel de toxic și periculos pentru organismul uman, ca şi plumb, de aceea consumaţi apa de argint, respectând anumite doze și reglementări.

Sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.