Cele patru ”otrăvuri albe” consumate zilnic de majoritatea oamenilor. Efectele lor sunt cele mai rele

foto: Livestrong.com

Sarea, făina, zahăr rafinat şi lapte sunt cele patru otrăvuri care mănânci în fiecare zi.

O descriere a efectelor celor patru otrăvuri albe care consumăm zilnic o avem mai jos, chiar dacă este întotdeauna greu să găsim informaţii adevărate şi sigure văzând că industria alimentară şi farmaceutică ascund efectele lor, pentru binele afacerilor profitabile. In ce condiții devin otrăvuri cele patru substanțe incriminate?

1) SARE

Un adult mediu, pentru alimentația sa, are nevoie de maxim un kg de sare pe an, dar din păcate media în ţările civilizate este de aproximativ 10 kg pe an.
Asta se întâmplă pentru că este folosită în cantităţi mari nu doar în condimente, dar şi în snacks-uri, cartofi fri, fripturi, salame şi caşcavaluri.

Când consumi mai multă sare decât trebuie, corpul tău trebuie să recompenseze reţinând lichidele pentru a ţine sarea în soluţie, şi asta aduce la umflături, senzaţii de greutate şi la renumita reţinere hidrică care cauzează multe imperfecţiuni. Alte efecte sunt:

  • presiune sangvină înaltă
  • digestie rea
  • insomnie
  • ticuri nervoase
  • oboseală cronică
  • pierdere de calciu în oase

2) ZAHĂRUL RAFINAT

Încă de când eşti copil, în multe cazuri, te fac să asociezi fericirea cu ceva dulce şi zăhărat ca o bomboană, o ingheţată sau un dulce.

Deveniţi adulţi se continua cu această puternică asociaţie permețindu-şi des plăcerea cu câteva dulciuri ori băuturi foarte bogate de zahăr. Este de ajuns să te gândeşti că renumita băutură neagră cu eticheta roşie şi albă este compusă de 10% de zahăr pur. Asta înseamnă că pentru fiecare litru (3 băncuţe) sunt 100 de grame de zahăr pur!

Nici un adult nu are nevoie de a asuma zahăr în plus. Pentru propria alimentaţie ar fi de ajuns să te deprinzi să consumi alimente bogate în carbohidrate complexe spre exemplu fructe, legume și cerealele integrale care conţin mari cantităţi de vitamine şi minerale puse la dispoziţie pentru organism.

Carbohidrații complecși sunt alimente foarte bogate în energie şi substanţe nutritive pentru corpul nostru, iar carbohidrații simpli de la produsele de zahăr, nu au nevoie de timp pentru digestie şi intră deodată în circulaţie.

Aşadar e de ajuns o simplă bomboană pentru ca indicatorul tău de glicemie să se ridice la stele, ridicând aşa cantitatea de glucoziu în sânge. Asta aduce la o stare de urgenţă în organizmul tău care este constrâns să secreteze insulină pentru a elimina zahărul în exces. Dacă continui constant să introduci zahăr rişti să mergi inspre anumite patologii, spre exemplu diabetul. Alte efecte vizibile în timpul zilei de cine consumă zahăr în cantităţi mari sunt:

  • Senzatie de oboseală
  • Capacităţi reduse de concentraţie
  • Puţină luciditate mentală-oboseală cronică
  • Ridicări şi căzături de energie în timpul zilei

3) FĂINĂ ALBĂ

În cartea lui Barry Sears “Zona”, autorul explică că corpul nu este foarte bun să descompună productele cu bază de făină albă pentru că nu s-a adaptat la această invenţie modernă a anilor 50 respect miilor de ani de evoluţie.

Aşadar când mâncăm pâine, sandvişuri, croasanturi sau alte produse făinoase, înăuntrul corpului nostru se formează o masă glutinoasă care se mişcă încet printre sistemul digestiv cauzând somnolenţă şi constipaţie. Este de ajuns să asumăm producte integrale, care nu numai saţiază apetitul, dar conţin mari cantitaţi de vitamine, minerale şi proteine nobile care îţi dau sensul de satisfacţie şi împlinire fără deranjul pastelor făinoase.

Excesiva măcinare a făinei albe pentru a obţine o consistență fină elimină majoritatea principiilor nutriente făcând hrana practic moartă.

4) LAPTELE

Noi suntem acea specie care trăieşte pe lume şi se hrăneşte de laptele altor specii chiar şi când devenim adulţi. Cam de la doi ani avem o progresivă reducere a activităţii de lactază, care este enzima folosită pentru asimilarea laptelui, pâna a ajunge la vârsta adulta unde acţiunea sa este practic inexistentă (reducere de aproape 90-95 %). Totul aduce la o intolleranţă plus minus gravă care poate să se manifesteze cu diferite efecte secundare:

  • Umflături
  • Iritaţie de intestin
  • Colică, alergie şi altele

Chiar dacă ar fi alimentul cel mai sănătos de pe faţa pământului, laptele este în continuu contaminat de antibiotici, hormoni de creştere, erbicide, pesticide şi chiar dacă este sterilizat, există demonstraţii pe larg că germenii continuă să supravieţuiască.

sursa: saltulcuantic.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.