Cel mai gustos aliment, consumat de milioane de oameni zilnic. Poate fi sursa paraziților pe creier

Pot aparea paraziti pe creier de la cel mai gustos aliment, consumat de milioane de oameni zilnic? Da! Trebuie sa avem foarte mare grija la alimentele pe care le consumam.

Nu e suficient doar sa verificam termenul de valabilitate, ci este nevoie sa spalam bine fructele, legumele si carnea pe care le mancam si, pentru a evita orice tip de infectie, e bine sa le fierbem cat mai mult posibil.

Un englez s-a trezit cu tenie pe creier in urma unui examen RMN. Acesta avea migrene puternice cauzate de un vierme care s-a cuibarit in tesutul sau cerebral, scrie CNN. Barbatul a fost diagnosticat cu sparganoza, o infectie cauzata de tenia Spirometra erinaceieuropaei. „Parazitul se plimbase nestingherit din emisfera cerebrala stanga in cea dreapta, un lucru deosebit de periculos”, a declarat medicul Effrossyni Gkrania-Klotsas pentru postul american de televiziune CNN.

Alimentul preferat de acest parazit este carnea de porc. Tenia poate avea de la cativa milimetri la centimetri, insa aceasta creste mai mult in interiorul organismelor vii, putand atinge lungimea de 1,5 metri. Carnea de porc infestata a creat multa valva in presa ultimilor ani. Tenia prezenta in carnea de porc, Taenia solium, infesteaza oamenii imediat dupa consumare.

Cum stiu pacientii ca au paraziti pe creier?

Au dureri severe de cap, care nu seamana deloc cu cele obisnuite si apar dupa fiecare masa in care se consuma carne. Se spune ca tenia se hraneste cu portiile urmatoare de carne, mai ales daca este insuficient gatita. In plus, apar lipsa poftei de mancare in timp, iar memoria pacientului este grav afectata, de la o zi la alta. In majoritatea cazurilor, larvele acestor paraziti pot ajunge foarte usor in tot corpul, de la creier la intestine sau la ficat.

Principala afectiune care rezulta din dezvoltarea parazitilor pe creier este neurocisticercoza. Viermele adult care patrunde in creier poate crea leziuni cerebrale grave, printre care si boala de epilepsie.

Mai mult, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, o treime din cazurile de epilepsie inregistrate in tarile sarace vin de la acesti paraziti pe creier ‘recoltati’ din carnea de porc infestata.

sursa: teotrandafir.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.