Cinci motive ignorate, care duc la cancer

foto: Daily Express
Cauzele care provoacă această boală teribilă sunt multiple. Dar le vom trece în revistă pe cele mai puțin cunoscute. Dacă le evităm, calatoria numită „viață” va dura mult mai mult.
Lipsa de somn
Poate provoca cancer de rect. În timpul somnului se produce hormonul melatonina. Acesta este un antioxidant puternic care previne diviziunea celulară și mutația. Atunci când o persoană doarme mai puțin de 6 ore pe zi, organismul produce o cantitate insuficientă de melatonină. Din această cauză, riscul de cancer crește. Celulele încep să se multiplice necontrolat. A fost dovedit că de cele mai multe ori tumorile se formează în zona rectală.
Produsele rafinate
Produsele de patiserie, mezelurile, făina, chips-urile, arbogazoase, burgherii, orezul alb, zahărul rafinat, batoanele de ciocolată – acestea sînt produse aproape lipsite de fibre. Din acest motiv sunt numite rafinate. Dacă o persoană consumă frecvent aceste alimente, are probleme cu digestia și apare constipația. Iar constipația este una din cauzele de cancer de colon. De aceea mâncați mai multe legume proaspete, fructe și cereale. Ele contin o mulțime de fibre. De asemenea, încercați să mâncați alimente neprocesate, cum ar fi pâinea integrală de grâu, orez neșlefuit, ulei nerafinat.
Solarul
De fapt, impactul solarului asupra pielii noastre poate fi comparat cu impactul grătarului. În solar sunt utilizate lămpile cu raze ultraviolete, și mulți cred că UV – e doar o lumină albastră. Razele ultraviolete ale solarului sunt mai periculoase decît razele ultraviolete ale soarelui. Penetrând pielea noastră, ele modifică structura celulelor, care suferă mutatii. Așa apare cancerul de piele.
Sex neprotejat
Mulți oameni cred că din cauza sexului neprotejat pot contacta doar boli venerice. Dar ei se pot alege și cu virusul papilloma sau hepatita C. Când virusul pătrunde în organism el afectează celulele, ele suferă mutații și devin canceroase. Aceste virusuri pot cauza cancer de col uterin și cancer la ficat.
Avort
În cazul în care nivelurile de hormoni nu variază, riscul de cancer este redus. Dar, în cazul în care nivelul de hormoni a crescut brusc și apoi a scăzut, riscul de cancer crește de mai multe ori. Și avortul afectează nivelul de hormoni din organism. În timpul sarcinii, nivelul hormonilor este în creștere, iar în caz de avort – se reduce dramatic. Organismul nu este adaptat la astfel de diferențe. Din această cauză celulele suferă mutații și se transformă în canceroase.
sursa: moldovenii.md