Compusul care se găsește în ambalajul produselor alimentare și care provoacă obezitate

foto: Atelier des Arts Culinaires

Compusul chimic poate afecta metabolismul organismului, complicând procesul de pierdere în greutate la copii, scrie USA Today.

„Dietele nesănătoase și limitarea activității fizice sunt principalele cauze ale obezității la copii, dar acum un nou studiu sugerează că compusul chimic care se conține în ambalajul produselor alimentare, poate fi, de asemenea, parțial vinovat” – notează autorul Fatima Waseem, citat de noi.md.

Bisfenol A se găsește în toate ambalajele, de la sticlele de plastic la cutiile metalice. Studiul Kaiser Permanente, publicat în revista PLoS ONE, arată că la fetele cu vârsta între 9 și 12 ani, cu un nivel ridicat de bisfenol A în organism riscul de obezitate este de 2 ori mai mare comparativ cu fetele cu niveluri scăzute ale acestei substanțe.

Înainte de a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au colectat mostre de urină de la 1326 elevi de ambele sexe din Shanghai. În acest caz, cercetătorii nu au descoperit nici o relație dintre bisfenol A și obezitatea la fete cu vârsta peste 12 ani.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.