Cultivarea smochinului pe balcon. Ce trebuie să știi ca să ai succes

foto: Casa-Gradina.ro

Va doriti un smochin si nu aveti curte? Il puteti avea la ghiveci.

Radacinile se dezvolta foarte repede si de aceea e bine sa plantati pomisorul intr-un ghiveci direct proportional cu masa radacinilor si nu unul mai mare. Nu vreti sa dezvoltati masa radacinilor in detrimentul coroanei.

Transplantarea se va face an de an daca este necesar. La maturitate, un smochin crescut la ghiveci va avea nevoie de un container de peste 40l, asa ca, luati in calcul spatiul.

Ca substrat e bine sa utilizati un amestec compus din mranita sau compost bine putrezit – 2 parti, o parte nisip si o parte de lut sau argila.

Primavara tarziu, cand temperaturile sunt constant peste 10ºC este bine sa fie scos afara pe terasa, balcon, curte si asezat intr-un loc insorit dar totodata protejat de vant.

Are nevoie de minim 8 ore de soare zilnic.

Aplica un îngrașamânt foliar lunar. Doza este de 2g/ l apa sau functie de specificatiile producatorului.

Udarea se face odata pe saptamana iar vara, in zilele toride, se face zilnic. Aveti grija sa indepartati surplusul de apa din farfurioara/tavita de la baza ghiveciului, altfel radacinile putrezesc. Între 2 udari pamântul trebuie sa fie zvântat.

Toamna ghiveciul este mutat in interior, într-un loc luminos.

Daca doriti sa ierneze afara, trebuie sa pregatiti cu atentie ghiveciul. Acesta va fi captusit cu stiropor si introdus apoi intr-un alt container mai mare din lemn sau alt material izolant. Partea aeriana se izoleaza la fel ca o planta ce creste afara iar la baza se aseaza un strat de paie.

Articol preluat de pe portalul magazinuldecase.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.