Cum se face activarea modului de „supraviețuire” al corpului uman, care poate regenera sistemul imunitar chiar și la vârstnici

foto: mariamihaelastan.ro

Practica straveche de mentinere a sanatatii si de vindecare a fost validata de cercetarile stiintifice. Este vorba de postul negru. Oamenii de stiinta de la Universitatea California de Sud au descoperit ca printr-un post de 3 zile se poate regenera sistemul imunitar chiar si la varstnici, acest lucru, spun ei, fiind remarcabil.

Cercetatorii ne explica cum functioneaza. Postul forteaza celulele stem din corp sa produca noi globule albe care lupta impotriva infectiilor. Postul este ca un comutator de regenerare a sistemului imunitar care solicita celulelor stem sa creeze noi globule albe in sange care sunt esentiale pentru intreg sistemul imunitar.Valter Longo, autor al studiului si profesor la scoala de Gerontologie USC Davis a declarat: „Cand postesti, sistemul incearca sa economiseasca energie, iar unul dintre lucrurile pe care le poate face pentru a economisi energie este de a recicla o multime de celule imunitare care nu sunt necesare, in special cele care pot fi deteriorate.”Longo a adaugat „Cu un sistem puternic afectat de chimioterapie sau imbatranire, ciclurile de post pot genera practic un nou sistem imunitar.Postul tinut intre doua si patru zile trimite corpul intr-un mod al supravietuirii ce incepe sa foloseasca rezervele de zahar si grasime si de asemenea descompune celulele vechi.

Ce sunt celulele stem?

Celulele stem sunt generice, celule sursă nediferențiate, care stau la baza tuturor tipurilor de celule specifice, cum ar fi celulele musculare, celulele sanguine și așa mai departe. Ele vin în două variante: nelimitate și limitate.

Celulele stem nelimitate, de asemenea, numite celule embrionare, se pot dezvolta in orice tip de celulă sau țesut. Potențial, aceste celule au capacitatea de a inversa și de a restabili orice tip de celule sau țesuturi rănite sau bolnave. Un avantaj major pentru celulele stem nelimitate este că acestea pot fi replicate în afara corpului într-un laborator.

Celulele stem limitate, cunoscute sub numele de celule stem adulte, au fost folosite de ceva timp cu succes in repararea organelor si tesuturilor avand la baza originea lor.

Postul alimentar – o practica medicala antica

Postul alimentar este practica de a te abtine de la hrana pentru o anumita perioada de timp predeterminata cu scopul de a obtine o varietate de beneficii terapeutice.

De fapt, postul a fost utilizat terapeutic de mii de ani. Hipocrate, parintele medicinei occidentale, a pledat pentru utilizarea sa și ia învățat pe ucenicii sai ca postul activeaza capacitatea organismului de a se vindeca.

In Europa, postul medical supravegheat a fost utilizată în mod tradițional pentru a vindeca și a restabili sănătatea pacienților. El continuă până în prezent în spa-uri speciale de vindecare, în special în Germania. Unii experți estimează că majoritatea americanilor stocheaza intre 3 si 5 kilograme de substanțe toxice în corpurile lor.

sursa: naturalnews.com

Nişte cercetători americani (Universitatea California de Sud) confirmă ceea ce se cunoştea în Biserica Ortodoxă de 2000 de ani, anume că un post negru (fără mîncare şi fără apă) de trei zile (72 de ore) reface imunitatea organismului uman. Monahii ortodocşi au obiceiul să ţină acest post în primele trei zile ale Postului Mare şi în primele trei zile ale Săptămînii Sfintelor Patimi.

Nu pun mare preţ pe cercetările oamenilor de ştiinţă sovietici (americani, ruşi, japonezi, etc), că ei spun şi că e cald şi frumos, şi că ninge şi viscoleşte totdeodată, în funcţie de nevoile imperioase ale momentului. Singură Evanghelia rămîne neschimbată şi fără toane.

A fost o vreme cînd şi mirenii ţineau această bună rînduială a celor trei zile de post negru. De fapt, mulţi dintre ei încă o ţin.

Se spune că dintre toate posturile din calendarul creştin-ortodox, Postul Paştelui (denumit şi „Postul Mare” sau „Al patruzecimii”) este cel mai lung şi mai sever. Durează şapte săptămâni, însă, comparativ cu Postul Crăciunului, în tot acest interval, numai două sunt zilele cu dezlegare la peşte, respectiv de Buna Vestire şi de Florii. Preotul paroh Vasile Vasile, de la Parohia Cuvioasa Sfânta Parascheva din Năvodari ne-a explicat cum ar trebui să postească un bun creştin potrivit regulilor bisericeşti: adică, luni şi marţi din prima săptămână a postului, toată Săptămâna Patimilor şi, în mod special, Vinerea Mare se ţine post negru, iar în rest este interzisă alimentaţia cu orice proteine animale.

Scutiţi de post

În ciuda acestor reguli, considerate de mulţi credincioşi extrem de drastice, copiii, femeile gravide, bătrânii, bolnavii, cei care lucrează în mediu toxic şi militarii în termen sunt scutiţi… oficial de post: „Sunt mulţi părinţi care pur şi simplu îşi obligă copiii să postească, sunt bolnavi care urmează tratamente puternice şi insistă să ţină post. Credincioşii cu probleme ar trebui să înţeleagă că postul nu înseamnă numai abstinenţa de la anumite alimente, la fel de important este şi postul sufletesc” – a precizat părintele paroh.

sursa: alternativenews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.