Cum se face îndepărtarea petelor de transpiraţie de pe haine- 7 metode eficiente

foto: SweatBlock

Odată cu temperaturile ridicate apar şi petele jenante de transpiraţie pe haine. De regulă, cămăşile şi tricourile sunt cele care suferă din această cauză.

Îţi recomand 7sfaturi eficiente de îndepărtare a petelor de transpiraţie.

7 metode de a scăpa de petele de transpiraţie!

1. Aspirina

Mărunţeşte două aspirine în jumătate de cană cu apă călduţă. Înmoaie pata în această soluţie şi las-o timp de două-trei ore. După această procedură, clăteşte haina cu apă călduţă.

2. Oţetul

Petele de transpiraţie se scot cu o soluţie formată din apă şi oţet. Toarnă această compoziţie peste pată şi lasă 10-15 minute, după care spală haina cu apă caldă şi detergent.

3. Lămâia

Amestecă două părţi egale de lămâie şi apă şi clăteşte zona “afectată” cu această soluţie.

4. Sarea

Dizolvă patru linguri de sare într-un litru de apă fierbinte. Tamponează zona respectivă cu acest amestec până când observi că pata dispare.

5. Peroxidul de oxigen

Lasă la înmuiat haina cu pete într-un amestec egal de apă şi peroxid timp de jumătate de oră. Acesta descompune reziduurile de transpiraţie şi astfel le elimină. Dacă pata nu dispare, măreşte cantitatea de peroxid şi lasă-le la înmuiat încă 30 de minute.

6. Amoniacul

Înainte de spălare, aplică pe pata de transpiraţie o soluţie din amoniac şi apă.

7. Bicarbonatul de sodiu

O pasta preparată din patru linguri de bicarbonat de sodiu şi un sfert de cană de apă călduţă- perfectă pentru înlăturarea petelor de transpiraţie.

sursa: unica.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.