Cum te tămăduiește mersul desculț de boli dintre cele mai grave

foto: centrokinetic.ro

Mersul desculț direct pe pământ are mai multe beneficii decât ai crede. Specialiștii spun că mersul desculț e și un bun tratament împotriva unor boli cronice degenerative. Azi, când cineva îți spune să mergi desculț ai impresia că te ia în râs și mai că-ți vine să-l și pocnești, dar să nu uiți că umanitatea nu s-a născut încălțată.

Strămoșii noștri primitivi umblau doar desculți pe cele mai acidentate terenuri. Chiar și azi bunicii ne mai povestesc că atunci când erau ei copii, obișnuiau să umble kilometri întregi fără încălțări și era mai bine. Specialiștii au văzut că mersul desculț are numeroase beneficii asupra sănătății organismului. Pentru că la nivelul tălpilor se află foarte mulți centri nervoși, atingerea pământului stimulează sistemul nervos și circulația, noteaza noi.md.

Oamenii de știință spun că simplul contact cu pământul ne încarcă cu energie, la propriu. Planeta noastră e ea însăși încărcată cu o sarcină negativă. Imaginează-ți că ești ca o baterie și pământul este acumulatorul iar tălpile tale sunt capetele acelea metalice prin care se realizează contactul. Energia pe care organismul tău o preia este o bună sursă de antioxidanți și distruge electronii radicali liberi. Cum se traduce mai exact acest fenomen fizic și chimic?

Un studiu din cadrul Journal of Environmental and Public Health demonstrează că umblatul desculț prin iarbă și pe pământ fin poate chiar să te vindece în timp de anumite boli cronice degenerative. Este un tratament prin stimularea psihicului. De asemenea, mai contribuie și la diminuarea stresului, reducerea riscului inflamațiilor, te face mai rezistent la dureri fizice și te ajută să dormi mai bine noaptea.

Un studiu de la Universitatea din California ne arată că și o oră de mers desculț prin natură contribuie la restabilirea fluxului normal al circulației sângelui la nivelul feței. Asta înseamnă că țesuturile se regenerează mai repede și îmbunătățește aspectul facial. Îți dispare acea paluare care dă impresia că ai fi bolnav sau că nu te imți bine. După ore în și petrecute în fața ecranelor, ar fi bine venită o recreere de acest fel.

Și încă ceva: reduce vâscozitatea sângelui, care e cea mai întâlnită cauză a bolilor de inimă și cu tensiunea. Azi, lipsa timpului liber nu ne permite să ne ocupăm mai mult de noi și aproape mereu umblăm încălțați, chiar și în casă, cu acei papuci. Omul s-a învățat de câteva sute de ani să umble doar încălțat, dar ignoră cât de benefic e mersul desculț. În timp ce încălțămintea îți protejează tălpile, îi face rău psihicului.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.