(video) Cum îți construiești cea mai ieftină centrală de apartament

soba-ghiveci

De cele mai multe ori punem în practică idei ingenioase pentru a obţine rezultate surpinzătoare şi cu utilitate maximă. Protagonistul acestor imagini ne demonstrează cea mai simplă metodă prin care se poate obţine o „centrală termică” în miniatură. Doar cu ajutorul câtorva materiale la îndemâna tuturor putem avea o sursă rapidă de căldură.

Cine nu şi-ar dori o sursă rapidă de căldură, care să nu consume energie, să contribuie la optimizarea bugetului personal şi nu în ultimul rând… să aibă şi un aspect rustic plăcut.

Pentru acest lucru nu avem nevoie decât de câteva materiale la îndemâna tuturor. Ne trebuie două ghivece de pământ ars de dimensiuni diferite care au câte un orificiu rotund pe fundul fiecăruia, un şurub mai lung, câteva şaibe şi două piuliţe.

Se asamblează cele două ghivece unul în interiorul celuilalt şi se prind între ele cu un şurub în aşa fel încât între cele două vase să rămână puţin spaţiu liber. Avem nevoie de 3 cărămizi pe post de suport, între ele vom pune o farfurie în care vor fi aşezate cele două lumânări aprinse, iar deasupra vom aşeza ghivecele, precum un clopot.

Flăcările lumânărilor vor încălzi şurubul metalic, căldura va radia în pereţii ghivecelor iar atmosfera din cameră va deveni în scurt timp confortabilă. Părţile metalice trebuie să fie din oţel inoxidabil şi nu din zinc pentru a nu emite vapori toxici atunci când se încălzesc.

sursa: livebiz.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.