Cumperi mezeluri feliate? Ar trebui să știi la ce risc te supui

Mezelurile, brânzeturile şi alte specialităţi care vă încântă de obicei au fost etichetate cu risc înalt de contaminare cu bacterii înalt patogene, dintre care Listeria monocytogenes face ravagii.

Rata ei de multiplicare la raionul unde se feliază aceste produse creşte rapid, chiar în condiţii de păstrare igienice.

Dacă adăugăm la asta faptul că produsele respective sunt consumate reci, fără a fi supuse unui tratament termic, veţi înţelege îngrijorarea specialiştilor în igienă alimentară. Listeria se simte confortabil chiar în frigidere, acolo unde celelalte bacterii dârdâie.

Nu doar din frigiderele supermarketurilor, ci mai ales de la maşina de feliat! Fără o curăţare frecventă a acestei maşini (ceea ce eu nu am văzut absolut niciodată să se facă în astfel de magazine!), lama de feliat este instrumentul perfect de transmitere a Listeriei de la salam la pastramă, la şuncă, la muşchi şi la toate celelalte care se feliază acolo.

Nu este recomandat consumul de mezeluri, în special pentru copii, susţin cadrele medicale. Aceste alimente sunt nocive şi conţin multe susbstanţe dăunătoare.

Dar, dacă tot cumpăraţi astfel de produse, măcar cumpăraţi o bucată întreagă, netăiată, pe cât posibil. Dacă aţi cumpărat ceva feliat la supermarket, aruncaţi la gunoi tot ce nu aţi mâncat în decurs de o săptămână. În plus, când vă pregătiţi un sandviş, puneţi şi muştar. Cercetătorii de la Universitatea de stat din Washington au descoperit că 90% dintre bacteriile cele mai patogene, Listeria, Escherichia Coli şi Salmonella, mor după două ore de expunere la muştar.

Articol relatat de portalul obiectiv.info

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *