Cura cu suc de urzică pentru purificarea sângelui și stimularea producerii de globule roșii

foto: Ele.ro

La început de primăvară, organismul are nevoie de reîmprospătare mai mult ca oricând. Urzica are în compoziţia sa cantităţi importante de potasiu, fier şi magneziu, fiind, aşadar, un remineralizant excelent.

Consumate crude, urzicile sunt un valoros agent de purificare a sângelui și un foarte bun alcalinizant al sângelui, al urinei şi al altor fluide corporale.
În perioada martie-aprilie, frunzele urzicii au cele mai puternice efecte depurative şi reȋntineritoare. Ele sunt într-un acord perfect cu perioada de trecere de la sezonul rece la cel cald, când dezintoxicarea şi revigorarea sunt vitale.

Modul de preparare al sucului de urzică

Într-un blender se adaugă o mână de frunze proaspete de urzică (spălate şi curăţate) tăiate nu foarte mărunt. Se adaugă trei sferturi de pahar de apă, se pulsează timp de 2-3 minute, după care se lasă să stea timp de 15 minute.
Apoi se filtrează prin strecurătoare sau prin tifon. Se obţine aproximativ 1 pahar (200 ml) de suc de urzică, cu o culoare verde intens.

Opţional, se pot adăuga 1-2 linguriţe de suc de lămâie, atât pentru gust, cât şi pentru prevenirea oxidării principiilor active.
Mod de administrare

Sucul de urzică astfel preparat se bea imediat după preparare, într-o singură repriză, dimineaţa, pe stomacul gol.
Pentru o detoxifiere mai puternică a sângelui, se recomandă o cură în care se consumă 2 pahare de suc de urzică pe zi, unul dimineaţa şi unul seara. Durata unei astfel de cure este de cel puţin 2 săptămâni.

Efectele curei cu suc de urzică

– Foarte bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge.
– Anihilează radicalii liberi, stimulează procesele de hematopoieză (de producere a globulelor roşii), stimulează procesul de producere a altor elemente figurate ale sângelui (globule albe, trombocite).
– Cura cu suc de urzică este indicată îndeosebi în anemie, atât în cea datorată lipsei de fier (urzica este bogată în fier şi favorizează asimilarea acestui oligoelement), cât şi în formele auto-imune sau în cele în care apar modificări morfologice ale hematiilor.
– Se recomandă în tulburările de coagulare ale sângelui, ca adjuvant în hemoragiile interne, precum şi pentru sechelele post-hemoragice.
– Studiile au arătat că sucul proaspăt de urzică are efecte foarte bune în tratarea diferitelor forme de leucemie.

Precauţii

Sucul de urzică, întotdeauna foarte proaspăt, va fi consumat de persoanele cu colită de fermentaţie cu prudenţă, la început în cantităţi mici. Urzica proaspătă nu se recomandă în cazul persoanelor cu tromboze, eventual aflate sub medicaţie, caz în care conţinutul ridicat de vitamina K al acestei plante determină o creştere a vitezei de coagulare.

sursa: adevarul.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.