Dacă ești născut în anii 80 sau 90, renunță acum la acest stil de viață

foto: ZME Science

Tinerii nascuti la inceputul anilor ’80 si mijlocul anilor ’90 ar trebui sa fie atenti la un pericol iminent pentru sanatatea lor, sunt de parere specialistii.

Din pacate, ei formeaza cea mai supraponderala generatie inregistrata vreodata. Expertii avertizeaza ca acestia sunt predispusi la riscul aparitiei cancerului.

Analiza CRUK (Cancer Research UK) releva faptul ca 70% dintre „millenials” prezinta riscul luarii in greutate, iar cei nascuti la inceputul anilor ’80 si mijlocul anilor ’90 vor fi obezi pana la implinirea varstelor de 35-45 de ani.

Desi sunt inregistrate 800.000 cazuri de cancer pe an, tinerii nu cunosc riscurile obezitatii, scrie independent.co.uk.

Cei care sustin adoptarea unei vieti mai sanatoase s-au declarat „oripilati” de descoperirile din studiu si au spus ca guvernul nu face destule pentru a combate criza de obezitate.

Sapte din zece tineri, fata de 50% din generatia „baby boomer” – oameni nascuti intre 1945 si 1955 – devin obezi intre 30-40 de ani.

„Milenarii reprezinta cea mai supraponderala generatie de cand am inceput studiile”, avertizeaza CRUK.

Marea Britanie are cei mai multi oameni supraponderali din Europa de Vest, rata obezitatii crescand chiar mai repede decat in SUA.

Cu toate acestea, doar 15% dintre britanici sunt constienti de situatia lor: obezitatea duce la cresterea riscului aparitiei unor boli de stomac, de rinichi, a cancerului mamar etc.

Obezitatea este a doua cauza principala a aparitiei cancerului, dupa fumat. CRUK incearca sa convinga guvernul englez sa interzica reclamele la produse fast food inainte de ora 21.00, pentru a-i proteja pe copii de promovarea alimentatiei precare.

sursa: alegesanatos.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.