Dacă vrei să mănânci legume sănătoase din grădina ta, alege să le stropești cu o infuzie simplă, recomandată de legumicultori cu experiență

Fertilizarea pe baza de solutii chimice nu e solutia cea mai buna pentru gradina ta! Daca vrei sa mananci legume sanatoase, alege sa le stropesti cu o infuzie de drojdie. Legumele tratate in acest fel sunt mai bine protejate de mana si de fainare.

Ce trebuie sa faci

1. Incalzeste 4 litri de apa pana la o temperatura de cel mult 38 de grade Celsius (temperaturile mai ridicate omoara drojdiile).

2. In aceasta cantitate de apa, dizolva 15 linguri de zahar si 15 grame de drojdii uscate.

SFAT: vasul folosit trebuie sa fie la o capacitate de 10 litri, deoarece, pe durata procesului de fermentatie, volumul creste de cel putin 2 ori!

3. Lasa drojdiile sa actioneze timp de 5-10 ore, amestecand din cand in cand lichidul. Poti prepara fertilizantul in prima parte a zilei. Astfel, seara il poti folosi in gradina.

4. Pune intr- o galeata 6 litri de apa, completeaza cu 4 litri de infuzie de drojdie, dupa care stropeste plantele cu amestecul obtinut. Solutia este excelenta, mai ales pentru rosii si castraveti.

Castravetii se vor fertiliza la 10-12 zile, iar rosiile si celelalte legume, o data la 15 zile. Foloseste aproximativ 1 litru la fiecare tufa. Nu uita ca, inainte de fertilizare, sa uzi plantele cu apa curata.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.