De ce bolnavii de rinichi ar trebui să consume mai multe pere

foto: Health Magazine
Perele au efecte favorabile în eliminarea calculilor renali, în combaterea infectiilor renale, în eliminarea excesului de acid uric si în calmarea durerilor de rinichi. Perele prezinta efecte benefice în multe afectiuni.
La nivelul aparatului digestiv actioneaza în combaterea diareei, a arsurilor la stomac, în constipatie si colica biliara. În bolile pulmonare intervin în caz de tuberculoza, astm bronsic, calmarea tusei si alungarea febrei. De asemenea, calmeaza sistemul nervos si actioneaza în astenie si stari de surmenaj. În afectiunile renale perele au efecte favorabile în eliminarea calculilor renali, în combaterea infectiilor renale, în eliminarea excesului de acid uric si în calmarea durerilor de rinichi.
Alte actiuni: – hidratarea organelor interne (datorita continutului în potasiu); – reglarea functionarii glandei tiroide; – tratarea reumatismului cronic degenerativ, artritei si gutei; – cresterea imunitatii si a rezistentei la infectii; – prevenirea si combaterea anemiei, diabetului zaharat si a colesterolului ridicat.
În tratamentele externe contribuie la întretinerea catifelarii pielii si în combatera unor afectiuni dermatologice (acnee). Fructele proaspete, zemoase si aromate, de preferat cu coaja, pot fi consumate în cantitate de 0,5 kg pe zi, repartizate la cele trei mese, constituind un desert sanatos si bun si o excelenta sursa de vitamine în timpul iernii. Datorita energiei calorice reduse, sunt recomandate în curele de slabire si în reglarea digestiei.
Mai mult pe sanatate.bzi.ro
Pietrele la rinichi se formează datorită acumulării unor cristale solide la nivelul rinichilor. Se formează din cauza excesului de calciu în organism, însă pot apărea şi din cauza unei medicaţii puternice, de lungă durată sau în urma consumului anumitor alimente de origine vegetală, spun specialiştii în medicină.
În cazul în care suferi de această afecţiune trebuie să ştii ca este necesar sa adopţi un stil de viaţă mai sănătos, dar şi un regim alimentar potrivit.
Regimul constă într-o alimentaţie bogată în proteine, săracă în lipide şi glucide. De asemenea, trebuie eliminate alimentele cu un conţinut ridicat de acid oxalic sau cele care se pot transforma în acid oxalic, odată ajunse în organism şi duc la formarea acestor pietre la rinichi.
Iată lista alimentelor permise:
Carne slabă de vacă, peşte, iepure, viţel, peşte slab proaspăt, şunca slabă;
Legume: conopida, varza albă, ciuperci, salată verde, mazăre, ridichi, ţelina;
Fructe: mere, pere, piersici, caise, struguri, gutui;
Dulciuri preparate cu albuş, siropuri, dulceaţă, zahăr în cantitate mică;
Băuturi: ceaiuri (mentă, muşeţel, mătase de porumb), sucuri de fructe şi de legume;
Supe: bulion de carne;
Sosuri preparate dietetic.
Alimente permise, dar în cantităţi moderate:
Cartofi şi sfeclă;
Pâine şi făinoase (orez, gris, fulgi de ovăz);
Lapte şi brânzeturi;
Ouă sub formă de preparate;
Sare;
Unt şi frişcă.
Lista alimentelor interzise:
Carne grasă, conserve de carne;
Pâine neagră;
Legume: spanac, sparanghel, stevie, legume bogate în celuloză;
Fructe: prune, agrişe, coacăze, fragi, smochine, banane;
Dulciuri: ciocolata, cacao, miere, marmeladă, dulceaţă, prăjituri cu mult lapte, cu bicarbonat sau gelatină;
Băuturi: ceai rusesc, cacao, ape alcaline;
Condimente: piper, muştar, hrean;
Supe de legume;
Sosuri preparate nedietetic.
sursa: gorjeanul.ro