De ce medicii aleg să poarte halate verzi sau albastre atunci când operează, deși majoritatea timpului poartă halate albe

foto: CareerAddict

Poate te-ai întrebat de multe ori de ce medicii aleg să poarte halate verzi sau albastre atunci când operează, deși majoritatea timpului poartă halate albe.

Până în 1914, medicii au purtat mereu halate albe. Problema cu halatele albe era că medicii erau orbiți de albul imaculat în timp ce operau și își mutau privirea de pe pacient spre colegii cu care operau.

Efectul este similar cu cel cu care suntem obișnuiți în timpul iernii când razele soarelui se reflectă din zăpadă și parcă suntem orbiți de albul zăpezii. În timpul unei operații, medicii se concentrează pe zonele unde apare roșul, așa că purtarea unor haine în culori opuse roșului ajută la îmbunătățirea acuității vederii și îi face mai sensibili la nuanțele diferite de roșu.

În acest fel, medicii sunt mai atenți la operație, scăzând șansele de a greși în timpul unei proceduri medicale, scrie dailynews.ro, preluat de antena3.ro.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.