De ce pediatrii ne recomandă să evităm hrănirea copiilor cu așa ceva la micul dejun

foto: healthy-romania.ro

Se crede că e „sănătos” sa hranim copii cu cereale la micul dejun Ovazul ar putea fi extrem de dăunător pentru sănătate, potrivit unui proces instituit de Lewis Daly (Brooklyn, New York, avocat).

Daly a susținut că marca Quaker Oats conține un compus foarte cancerigen, cunoscut sub numele de glifosat, care a fost clasificat ca fiind potențial periculos pentru consumul uman.

Quaker Oats se crede că conține urme de glifosat, după testele care au fost efectuate pe eșantioane.

Daly a depus un proces de acțiune de clasă în districtul Tribunalelor Federale din California si New York, care caută o dezvăluire completă de către societate a utilizării sale de glifosat în fulgii de ovăz precum și sa faca restituiri complete ale consumatorilor.

Compania comercializa produsele ca fiind complet naturale și acest lucru l-a infuriat pe Daly și pe consumatori deopotrivă ca aceasta este o formă falsă și înșelătoare de publicitate.

Acest compus (glifosat) este un erbicid folosit mai ales în eliminarea de buruieni si de multe ori un ingredient major în produsele de tratare a buruienilor, cum ar fi Ortho și Roundup.

Argumentul lui Daly este faptul că societatea nu ar trebui să inducă în eroare consumatorii care doresc cu adevărat ovăz natural 100% .

Cu toate acestea, PepsiCo proprietarii brandului Quaker Oats insista ca toate produsele lor trec prin procese complet naturale, care includ un proces de curățare care elimină cantități mari de erbicid.

Teste suplimentare, au relevat faptul că Quaker Oats cuprinde de fapt, de glifosat, care este de aproximativ 4% din nivelul admis și astfel fulgi de ovăz sunt sub nivelul minim stabilit de EPA

Bonus

Dieta cu orez: cea mai populară dietă asiatică te poate ajuta să pierzi până la 13 kg

Dacă doriți să pierdeți în greutate într-o perioadă relativ scurtă, fără să vă înfometați, dieta de orez poate fi alegerea ideală.

  • Prima zi

Se recomandă numai consumarea orezului fiert și a apei plate.

  • A doua zi

Sunt permise doar două fructe, la alegere, la micul dejun.

La prânz și cină se consumă o porție de orez.

  • Zilele 3-7

La micul dejun, consumați produse lactate (lapte bătut, sana, chefir) și brânză de vaci cu puțină smântână. La prânz și cină se consumă orez.

În această etapă puteți consuma până la 1.200 de calorii/zi.

A doua etapă a dietei cu orez

  • Prima zi

Se recomandă numai consumarea orezului fiert și a apei plate.

  • Zilele 2-6

La micul dejun, consumați produse lactate (lapte bătut, sana, chefir) și brânză de vaci cu puțină smântână. La prânz și cină se consumă orez, alături de o salată, cu foarte puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.

  • A șaptea zi

La micul dejun se pot consuma legume și fructe. La prânz, o porție de orez. La cină, o salată cu foarte puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie.

În această etapă puteți consuma până la 1.500 de calorii / zi.

Orez recomandat pentru această dietă

  • orez negru
  • orez roșu
  • orez integral

Mod de preparare: Se fierb 200-300 grame de orez cu puțină sare. Puteți condimenta cu puțin piper și ierburi aromatice.

Pentru un plus de gust, puteți prepara o salată de pătrunjel și roșii (salată Tabouleh). Serviți orezul cu această salată, este mult mai delicios.

În funcție de metabolismul fiecăruia și de greutatea de pornire, cei care urmează dieta cu orez pot pierde până la 13 kilograme în prima lună și până la 3 kg pe lună ulterior.

De aceea, încă din 1939, familia de medici Rosati (Robert și Kitty) din Statele Unite au impus o nouă „tendință alimentară” în spitalul în care lucrau.

Pentru a ameliora sau chiar elimina simptomele anumitor pacienți, acești medici au creat o dietă care se baza pe orez.

sursa: healthy-romania.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.