De ce scrie YKK pe fiecare fermoar

de_ce_scrie_ykk_fermoar

Femoarele pe care sunt inscriptionate literele YKK se gasesc pe o multime de produse, incepand de la obiecte de imbracaminte (bluze, fuste, pantaloni) si pana la saci de dormit si huse.

Explicatia este una cat se poate de simpla, iata de ce.

Inscriptia „YKK” apare pe fermoare pentru ca „YKK” este numele celei mai mari companii care produce acest sistem de inchidere pentru haine din lume. Compania este japoneza si a fost fondata in anul 1934 de un barbat pe nume Tadao Yoshida.[gads2]

Prescurtarea „YKK” inseamna „Yoshida Kogyo Kabushikikaisa”, adica „Yoshida Company Limited” („Yoshida, companie cu raspundere limitata”). Yoshida produce, de asemenea, nasturi, catarame si alte elemente de inchidere si fixare. YKK are 114 filiale in 71 de tari din intreaga lume. Competitia vine din partea producatorului chinez SBS. Impreuna, cele doua firme dau jumatate din totalul productiei de fermoare la nivel mondial.

Fermoarul nu a fost inventat in cadrul YKK. Un american pe nume Whitcomb L. Judson este considerat inventatorul fermoarului, pe care l-a denumit, in 1893, incuietoare. El a pus chiar si bazele unei companii care producea elemente de acest fel, pe care a denumit-o „Te Universal Fastener Company”. Aceasta exista si in prezent sub numele „Talon”.

Fermoarele YKK se gasesc la tot felul de produse, de la jachete la valize de calatorie.

sursa și foto: onlystuff.eu

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.