De ce se recomandă să consumăm apa caldă, la 40 grade,cu lamaie

Modul în care începem ziua este incredibil de important. Fie că sunteți o mamă, un antrenor, un scriitor, un om de, ceea ce faci la prima oră dimineaţa contează. Potrivit filosofiei indiene Ayurveda, alegerile pe care le faci cu privire la rutina de zi cu zi fie îţi întăresc rezistenţa la boli, fie te trag în jos.

Vechii indieni ne învață să să ne concentrăm pe ritualurile de dimineaţă. Mintea poate spune ce trebuie să verifici e-mailurile, să scoţi câinele afară, că nu poți să întârzii la muncă sau care pur şi simplu că nu ai timp suficient timp pentru a realiza propriile tale ritualuri dimineața.

Dar, dacă vă puteți face timp doar pentru un ritual care va îmbunătăți sănătatea dumneavoastră, atunci să fie aceasta… Începeți ziua cu o cană de apă caldă şi sucul de la o jumătate de lămâie.
E atât de simplu, iar beneficiile sunt prea bune pentru a le ignora. Apa caldă cu lămâie:

 1. Stimulează sistemul imunitar
  Lămâile sunt bogate în vitamina C şi potasiu. Vitamina C este foarte bună pentru combaterea răcelilor şi potasiu stimulează creierul şi sistemul nervos și ajută la controlul tensiunii arteriale.
 2. Echilibrează pH-ului
  Lămâile sunt un aliment alcalin incredibil. Acestea sunt acide, dar în interiorul corpului sunt alcaline (acidul citric nu creează aciditate în organism o dată metabolizat). Un organism alcalin este cu adevărat cheia pentru o sănătate bună.
 3. Ajută la pierderea în greutate
  Lămâile sunt bogate în fibre de pectină, prin care se poate combate foamea. De asemenea, a fost demonstrat că oamenii care au o dietă mai alcalină pierd în greutate mai repede.
 4. Ajută la digestie
  Apa caldă servește la stimularea tractului gastro-intestinal și peristaltismul – valuri de contracţii musculare în interiorul pereţilor intestinali. Lămâile și lime sunt, de asemenea, bogate în minerale şi vitamine şi ajută să eliminaţi ama, sau toxinele, din tractul digestiv.
 5. Acţionează ca un diuretic blând, natural
  Sucul de lămâie ajută la eliminarea toxinelor, deoarece lămâia crește rata de urinare în organism. Toxinele sunt, prin urmare, eliminate într-un ritm mai rapid, care vă ajută să păstrați tractul urinar sănătos.
 6. Curăţă pielea
  Vitamina C ajută la diminuarea ridurilor și a petelor. Apa cu lămâie elimină toxinele din sânge şi ajută la menținerea pielii curate.
 7. Hidratează sistemul limfatic
  Atunci când corpul tău este deshidratat, sau profund deshidratat, acesta nu îşi poate îndeplini toate funcțiile, ceea ce duce la acumularea de toxine, stres, constipaţie, iar lista poate continua. Glandele suprarenale sunt două glande mici pe partea de sus a rinichilor, și împreună cu tiroida creează energie. Ele, de asemenea, secretă hormoni importanţi, inclusiv aldosteron. Aldosteronul este un hormon secretat de glandele suprarenale, care reglează nivelul de apă și concentrația de minerale, cum ar fi sodiu, în organism, ajutându-vă să rămâneţi hidratat.

Adoptând această practică de a bea o cană de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineața timp de o lună, poate ajută enorm. Nu fiţi surprinşi dacă începeţi să vedeţi viaţa într-o lumină nouă.

sursa: jurnalspiritual.eu

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.