Despre loialitate: câinele aşteaptă la poarta spitalului, stăpânul său este mort de patru luni

foto: Câine (Print screen Facebook Cristine Sardella)

Timp de patru luni, lucrătorii spitalului Santa Casa de Novo Horizonte din Brazilia au fost martorii unei poveşti emoţionante. Din luna octombrie a anului trecut, un câine merge zilnic la centrul medical să-şi aştepte stăpânul, o persoană fără adăpost, în vârstă de 59 de ani, care a decedat în spital. Moartea acestuia nu a putut să pună capăt legăturii puternice care unea omul şi animalul.

La sfârşitul anului 2017, un cetăţean brazilian a fost înjunghiat într-o luptă pe stradă şi a fost transferat imediat la clinică. Câinele bărbatului nu a ezitat să urmeze ambulanţa în care se afla stăpânul său, ce a murit însă din cauza rănilor grave. Cu toate acestea, câinele a vegheat la uşa centrului medical timp de două luni, potrivit presei locale G1.

Personalul spitalului, văzând insistenţa câinelui l-au hrănit în toată această perioadă de timp dar, în cele din urmă, a decis să-i găsească un loc la un adăpost de animale unde putea fi îngrijit mai bine. Dar această măsură nu a fost suficientă, deoarece câinele a scăpat din adăpost şi, parcurgând aproape trei kilometri, s-a întors la locul în care l-a văzut pentru ultima dată pe stăpânul său.

Cazul a impresionat-o pe avocata Cristine Sardella, care s-a deplasat la faţa locului. Constatând personal loialitatea acestui animal a decis să publice la rândul său, pe Facebook, această uimitoare prietenie, cu fotografia unde câinele îşi aşteaptă cu răbdare stăpânul.

sursa: epochtimes-romania.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.