Despre originea bolilor – O veche legendă a indienilor Cherokee

foto: mythologica.ro

Cu mult timp in urma, oamenii si animalele se intelegeau si traiau in pace si armonie. Aceste animale erau cu mult mai mari decat animalele din zilele noastre.

Apoi, a venit un moment in care noi, oamenii, ne-am uitat locul si am distrus aceasta armonie. Noi, oamenii, am inceput sa ne reproducem intr-un ritm alarmant si ne-am indreptat atentia catre productia de arme destinate uciderii animalelor: sulite, arcuri si sageti si capcane de toate tipurile. Am inceput sa vanam, nu doar pentru hrana, ci pentru pura noastra distractie.

Noi, oamenii, am ucis de asemenea multe animale din pura neglijenta, evitand sa ne oprim o clipa pentru a ne gandi la rezultatele actiunilor noastre. In timpul calatoriei noastre, nu am acordat atentie teritoriilor in care patrundem si astfel ca multe picioare mici si mari au fost zdrobite mortal sau mutilate.

Unii oamenii au mers atat de departe incat au inceput sa omoare animalele dintr-un sentiment de dezgust, indepartandu-se de la calea lor pentru a ucide un paianjen inofensiv. Era clar ca noi, oamenii, ne consideram a fi singurii care contam cu adevarat din intreaga creatie. Astfel, am continuat sa ocupam din ce in ce mai mult teritoriu pentru a ne construi orasele noastre, comportandu-ne ca si cand Pamantul nu mai are loc de nimeni altcineva in afara de noi.

Astfel, ursii au decis sa-si faca propriile lor arcuri, cu ajutorul carora sa-i omoare pe oameni. Au luat lemnul de salcam si unul dintre ursi s-a sacrificat pentru a obtine materialul necesar pentru coarda arcului. Atunci cand au terminat realizarea arcului si a sagetilor, unul dintre ursi s-a pregatit sa traga. Putea trage de sageata, dar eliberarea sa era problema. Ghearele sale lungi il impiedicau sa faca asta. Ceilalti ursi, gandidu-se o clipa, au strigat “Stai, stai. Ceva trebuie sa facem. Iti vom taia ghearele.”

Dupa ce i-au taiat ghearele, el putea sa traga cu arcul la fel de bine ca un om. “Oamenii au incurcat-o!”, au spus toti in cor. “Ii vom vana, asa cum ne-au vanat si ei pe noi! Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne taiem ghearele.”

sursa: sanatatespirituala.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.