”Dieta războinicului”, bazată pe un principiu total diferit față de ce s-a folosit până în prezent

foto: Pinterest

Dieta razboinicului sau warrior diet, este printre cele mai noi diete aparute si adresate sportivilor. Se bazeaza pe un principiu total diferit fata de restul dietelor consacrate. Ori Hofmekler a pornit de la imaginea spartanilor – musculatura bine dezvoltata, forta si rezistenta de fier –  imagine atribuita  si dietei create. Dieta este permisiva fara restrictii de alimente si cantitati.

Principiul de baza al dietei razboinicului este acela de a servi masa principala seara si doar atunci. Dieta nu impune restrictii la numarul de calorii, cantitate de carbohidrati sau grasimi. Ori Hofmekler recomanda sa sarim peste micul dejun, iar pranzul sa-l luam in locul cinei, iar cina sa fie servita pe timpul noptii. Un obicei greu de inteles, nu? Totusi, teoria lansata de Ori Hofmekler, are si o explicatie logica, detaliata in cartea autorului  (The Warrior Diet by Ori Hofmekler & Diana Holtzberg).

Fara mic-dejun dimineata si fara masa de pranz la mijlocul zilei, ne gandim inevitabil la o dieta de infometare. Masa principala a zilei ar trebui servita intre orele 16 si 18 iar cina dupa ora 22:00. Pana la servirea pranzului se recomanda consumul moderat de lichide: apa, suc de fructe sau cafea pentru a evita senzatia de foame. Adaptarea corpului la aceasta dieta ii ofera forta si rezistenta amintita la inceputul acestui articol.

De ce functioneaza aceasta dieta la sportivi(culturisti)? Majoritatea sportivilor(culturisti, bodybuilderi) isi fac antrenamentul in jurul orei 17:00. Respectand dieta razboinicului, antrenamentul ar fi pozitionat exact la granita dintre perioada de „infometare” a zilei si perioada de „giftuire”. Ce se intampla in organism dupa  o perioada lunga de „infometare” si un antrenament serios? Metabolismul se accelereaza, la fel si procesul de digestie si de absorbtie a proteinei esential pentru cresterea masei musculare. Carbohidratii consumati  in cadrul mesei nu se transforma in grasime, cum se intampla de obicei, ci sunt folositi pentru restabilirea nivelului de glicogen. Ideal zic eu!

Intrebare: Dieta razboinicului este o dieata revolutionara sau o dieta exagerata? Daca cineva a testat aceasta dieta, este invitat sa imparta impresiile aici.

sursa: body-building.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.