Dr. Ovidiu Bojor: ”Mare atenție când vă tratați cu plante! Unele pot favoriza dezvoltarea cancerului”. Plantele care ajută la purificarea organismului în mod real

foto: WoW BZI

Academicianul si fitoterapeutul roman Ovidiu Bojor, ajuns la venerabila varsta de 94 de ani, este o legenda vie. Folosirea corecta a remediilor din natura este scopul pentru care a muncit o viata. Secretele pe care le-a descoperit le impartaseste oricui vrea sa il asculte.

La ora actuala fitoterapia moderna a devenit o ştiinţa. „In trecut, cand nu aveam metodele moderne de cercetare, de apreciere a unei plante, acestea erau folosite din instinct, dupa ureche sau din traditie. Marul lupului, spanzul, tataneasa, vascul erau considerate cu efecte anticancerigene. Sub lumina cercetarilor ştiinţifice moderne s-a dovedit ca toate favorizeaza dezvoltarea tumorilor, a cancerului. Cu toate acestea, ele se utilizeaza inca in popor. Nu orice izvoraste din traditie e bun”, spune Ovidiu Bojor.

Timp de zece ani, fitoterapeutul roman s-a ocupat de aceasta problema, fiind expert al Naţiunilor Unite pentru ţarile in dezvoltare din Asia şi Africa şi chiar a pus la punct o schema pentru elaborarea unui produs fitoterapeutic care pleaca de la formularea elementelor din produsul respectiv, ţine seama de medicina tradiţionala pana la ultimele cercetari ale oamenilor de ştiinţa. „Schema incepe cu o analiza foarte exigenta a materiilor prime care intra in produsul fitoterapeutic. Acum avem metode care pastreaza 99 la suta substanţele active din plante”, afirma Ovidiu Bojor. Desigur ca apoi trebuie sa se ţina seama şi de excipienţi, de evaluarea lor, de teste preclinice, pe animale, de laborator, pana la patul bolnavului.

Planta miracol, care elimina efectele chimioterapiei

Fitoterapeutul da o speranta celor care sunt tratati pentru cancer. „Avem o planta miraculoasa care combate efectele nocive ale chimioterapiei. Se numeste Astragalus (Astragalus membranaceus) si este o planta miracol. Se gaseşte in toate magazinele de produse naturale şi in farmacii. Este foarte utila in timpul tratamentului de chimioterapie”.

„Alimentul sa va fie medicament, medicamentul sa va fie aliment!”

Se pare ca exista o legatura intre zonele dezvoltate şi frecvenţa cancerelor, pentru ca unele metropole sunt extrem de toxice. „In ţarile nordice din Europa longevitatea a crescut la 83-85 de ani cand locuitorii lor au constientizat ca regimul lor vechi, cu foarte multe grasimi, alimente grele, nu mai este adecvat. Au inceput sa faca solare cu salata, cu ridichi, roşii, absolut tot ce inseamna legume. Au schimbat modul de a gandi tradiţional şi in alimentaţie, pentru ca aceasta este esenţiala, in special in prevenire. Din antichitate se spunea ca «alimentul sa va fie medicament, medicamentul sa va fie aliment!» Trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului, sa dam organismului ce este al organismului”, incheie doctorul Bojor.

Plantele care ajuta la purificarea organismului in mod real

Doctorul Ovidiu Bojor sustine ca exista plante care ne pot ajuta la detoxifierea colonului, insa nu orice este benefic. „Mare atentie, in aceasta categorie nu trebuie sa intre laxative si purgative, care au oximetil antrachinone. Aceasta grupa este foarte daunatoare organismului. Este vorba despre crusin, henna, rasina de aloe, revent. Dupa o intrebuintare mai indelungata a acestora, o saptamana, doua, trei, incep sa apara reactii adverse in organism pana la favorizarea cancerului colorectal. De aceea avem plante precum plantago psyllium, o specie de patlagina, avem semintele de in, semintele de mustar alb, care trebuie utilizate intregi. Unii au incercat sa faca din aceste seminte laxative purgative capsule, le-au macinat, cea mai mare greseala, pentru ca in contact cu aerul, dupa o saptamana rancezesc si de aici alte efecte daunatoare”, spune doctorul in farmacie Bojor.

El ne sfatuieste sa lasam de seara pana dimineata o lingura de seminte in 200 ml de apa, si apoi sa le ingeram in totalitate. Dezintoxicarea poate fi facuta si pe cale urorenala. Si aici gasim ajutor din partea plantelor, incepand cu cel mai bun diuretic, frunzele de mesteacan, sub forma de infuzie. „In paralel, trebuie sa ne ocupam de dezintoxicarea spirituala. Sa gandim pozitiv, pentru ca tumorile, cancerul apar si din acest motiv. Eu mereu apelez la intelepciunea populara, pentru ca, din fericire, avem foarte multe proverbe profunde. Unul spune «Saracul, a murit de inima rea!» si chiar asa e, se poate muri de suparare… Asa ca trebuie sa fim atenti. O simpla iertare te poate ajuta sa elimini acea toxicitate din organism. Un zambet, o mangaiere, o vorba buna”, mai spune doctorul in farmacie Ovidiu Bojor.

sursa: retete.perfecte.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.