„Este o simplă gripă, nu o boală mortală, vă rog reduceți tonurile!”. Declarația unui medic italian

Directoarea Laboratorului de cercetări și analize din cadrul Spitalului Universitar Luigi Sacco din Milano, Maria Rita Gismondo, a specificat într-o postare pe profilul personal de Facebook că noul coronavirus nu este altceva decât o formă de gripă puțin mai gravă și că nu ar prezenta un pericol deosebit de important, așa cum este considerat în prezent: „Confundăm o gripă cu o pandemie globală”, a fost concluzia medicului italian, scrie rotalianul.com.

Maria Rita Gismondo, director responsabil de Macrobiologie Clinică, Virologie și Diagnostic de Bioemergență la laboratorul Spitalului Sacco din Milano, acolo unde sunt analizate de zile întregi probe în cazuri posibile de coronavirus, scrie: „Laboratorul nostru a lucrat toată noaptea, vin probe încontinuu, e o adevărată nebunie ceea ce se întâmplă, am transformat o infecție un pic mai gravă decât o gripă într-o pandemie letală. Nu este așa cum pare, uitați-vă la numere. Nebunia asta va face mult rău, mai ales din punct de vedere economic. Vă rog reduceți tonurile! Duminică senină!”

Articolul integral îl puteți citi pe rotalianul.com.

Omul de știință susține și acum, după o lună că: ”Am o conștiință curată și cine mă atacă este jalnic. Nu-mi schimb declarațiile.” Citiți în sciencecue.it

foto: rotalianul.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

13 răspunsuri

 1. Elena spune:

  Hai, totuși! Ce sa mai zică si italienii, care au transmis virusul mai departe…in Europa….
  E clar ca e o gripa mai gravă dar care se si transmite mult mai usor, data fiind transmiterea mai departe chiar daca nu exista simptomatologia evidenta dar si lipsa de responsabilitate a oamenilor privind situatia. Dar cu o pandemie globala n-am auzit sa fi fost asociata! Poate doar ca…daca nu se iau masuri, poate degenera într-o pandemie globală, dar e cu totul altceva. Si nu e o varianta exclusă din start, având în vedere că se depistează tot mai multe cazuri, în diverse țări ale lumii.

 2. Narcis spune:

  Dar pe când o isterie romånească cu 20.000 de bolnavi de rujeolă și 70 de morți ?
  În procente la populația unei țări ca a noastră știți să calculați ?
  Și după aia calculați și 70.000 de infestați cu CV și 2500 decedați la nivel mondial.
  Să vedeți, cine ” stă mai bine” ?
  Dar 24.000 de oameni morți zilnic de foame în lume ?
  Dar, vorba aia: din foame nu scoți bani !

 3. Clara spune:

  DE GUNOAIELE TRIMISE LA NOI PT A FI ARSE CINE RASPUNDE, ASTEA NU IMPRASTIE BOALA DE ORICE FEL, DAR UMPLE BUZUNARELE UNORA. CINE RASPUNDE.???

 4. Mihai T spune:

  Da, este normal sa ne luam masurile de precautie care trebuiesc…dar de ce atata isterie pe seama acestui subiect, mai ales in mass media? ce este mai important sa stim in momentul de fata, mai ales pentru un crestin? oricum sunt lucruri mult mai importante care nu vor fi evidentiate in media…tinem cu dintii lucrurile pieritoare si nu ne concentram pe lucrurile importante care ne duc spre vesnicie….

 5. Marius spune:

  din cauza unei „simple gripe” au murit atatia oameni ?!?!?!?!

 6. mircea spune:

  Cred ca acum nu mai spune asa ceva aceasta pseudo persoana medicala. Asa au considerat toti aceasta boala si uite ce s-a intamplat. China a fost singura care a tratat-o serios si au scapat pentru moment. La 1.4 miliarde de oameni in China avem 82.000 cazuri si aproape 3400 de morti. La nivel mondial daca pastram proportia trebuiau sa fie maxim de 4 ori mai mult insa ghici ce? din cauza uneia ca asta cazurile, mortii si problemele sunt MULT mai mari inclusiv rata mortalitatii. Pentru ca restul omenirii au luat la misto situatia.

 7. Doru spune:

  Asa zicea si Boris Johnson, acum cateva saptamani, ca e o simpla gripa, si ca trebuie lasati oamenii sa se imunizeze, ca nu e nevoie de carantina. Acum nu mai zice nimic, ca a ajuns la terapie intensiva. Daca scapa, poate intelege cat de mult rau a facut, neluand masuri la timp.

 8. Tiberiu spune:

  de ce nu publicati sursa , bai jurnalistilor ???? ca pe toate profilele cu acest nume nu exista postarea despre care vorbiti

 9. cristiana.giba@yahoo.com spune:

  Are dreptate doctorita italiană! Pe site worldometer.com găsiți ca de gripă sezoniera au murit de 3 ori mai mulți oameni decât de covid19 in aceeasi perioada a anului 1.01-31.03 ! De ce nu se declară pandemia pentru gripa sezoniera ? Si de ce nu spune nimeni ca au murit 2,8 milioane de oameni de foame ? In aceeasi perioada de timp. Nu aduce nici un profit companiilor farmaceutice moartea prin înfometare, deci neinteresant! Rușine masmedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *